Wednesday, January 31, 2007

telkari



tarihe karismis ilk fotograflarimda dahi takisiz ve mumkunse ojesiz poz vermedigim soylenir. egri mi dogru mu bilmem ancak emekle incecik islenmis, narince kivrilmis, tel tel bukulmus bir takinin-bir de ustteki kupe gibi anneannenin dugununden yaslanip bugune yetismisse-yerini hicbirseyin tutmayacagini bilir bunu soylerim.
telkarinin gumusu IcAnadolulu her turlusu Midyatlidir. yakinen incelemesemde Silanin kafasinda dizi boyunca sallanan da muhtemelen bir baska turudur. ustasi giderek azalmakta, Goldas yeni yeni olaya uyanmaktadir.
sirf torun torba ahalisi nasiplensin diye uc bes parca alip zulaya atmaktan yanayim, kendim icin istiyorsam ne olayim...


(ebe sobe meselesi yakinda)

10 comments:

Anonymous said...

Hadi len! ben senin bigudi ile özenle sarılmış saçlarını savurduğun günleri bilirim?

Anonymous said...

O da onu diyo zaten, "takisiz ojesiz fotoraf cektirmedigim" soylenir diyo. Bu kupe benim cok hosuma gitti, ortalikta birakma kaldiririm haaaa... Pofit, profiterol yapiyor musun hala evde, iyi oluyosa bana da bir tarif gondersene. Yemeyeli 5 yil oldu.

ikinehir said...

küpeye bayıldım bayıldım!!
güle güle kullanın..

MorKoyun said...

sevgili kaynanalar Pofit ve Sulucan, bigudi isini inkar etmiyorum yaptim, simdi olsa yine yaparim, 3 kurusluk bukle icin kafama batan plastiklerle yatarim(sunger bigudi basarili degil plastik kadar:)
profiterolden niye benim haberim yok diye sorarim. evde yapma durumu gercekse tarif ve resimle buraya davet ederim.

tesekkur ederim ikinehir, kupeler henuz benim degil ama gulerek kullaniyorum, annem hayirli birseylerin olmasini bekliyor sanki devir icin:)

Anonymous said...

Haklısın be Sulucan, önyargı işte, "takıyla falan işim olmaz" diye okudum o satırları ben. En son ne zaman yemek yaptığımı düşündüm senin kommentini görünce, hatırlayamadım...Morkoyun insanı, belki bi gün o da olur, o zaman fotoyu ihmal etmem, gönderirim :) Ama gel seninle bi Tunalı Özsüt yapalım, şimdilik profesyonelleri takdir etmek yetsin, hem cam kenarını kaparsak, dedikodu yaparken yoldan geçenlere de bakarız...

B5 said...

Su "a" harfine dilimin pek dönmedigi telkari mi?
Bunlari Türkiye´den alayim da, Venedik isi diye alan TR-disi arkadaslara göstereyim..
Hatirlattigin iyi oldu.. :)

ps:takidan da hic anlamam ya..

MorKoyun said...

yapalim Pofitcim ama ben yoldan gecenlere bakarken dedikodu yapmayi tercih ederim, cam Tunaliya bakarsa mazeme cok demek:)

evet b5 o a harfi sorunlu:) son kurallardan haberdar degilim sapka devrimi gecerli mi degil bilmem. takidan anlamiyor olman ulkede yasamadigin icin sorun teskil etmiyor:)) ulkemiz sinirlarinda herkes tasarimci herkes taki yapar olmus, surumden kazanamayan taki dukkani sahipleri bu sayede dandik imitasyonlarda dahi fiyatlari ucurmus. herkes tel bukebilmek zorunda mi yahu? bak sinirlendim:)

Anonymous said...

Takılar çok güzelmiş. Eskiden Dösimde de satılıyordu. Şimdi durum nedir bilemem.

Anonymous said...

pıh pıh!

deep purple afiyetteler mi acaba?

pıh pıh!

(80 sonrası kuşak için dip not: pıh pıh! karikatürlerde yapılacak anons öncesinde polis otosunun hoparlöründen ya da el telsizinden gelen yansıma sestir. Nadiren, ezan öncesi cami hoparlöründen gelen ses olarak kullanılmışsa da, bu kullanım rağbet görmemiştir)

the anonymous - Aşağı Troy Dükü

MorKoyun said...

himm benim yolum hic dusmemis demek Dosime hayret. bence yesil tabanli okyanus Meltem:)

ooo Duk bey sizi sormali asil, ne zamandir jandarmalik gorevinizi ihmal ettiniz:) ben iyiyim, icguveysinden hallice diyelim. selam ederim.