Thursday, May 10, 2007

Avokado salatasi, Açlık ve Açma



Gunes, su gunlerde -en nihayetinde- hayatimizin bir parcasi olmus vaziyette. cicekler bocekler, yesil pembe, neseli gunler hayat guzel falan fistik derken depresif kaygilar sonbahara kadar naftalinlendi... akabinde fiziksel kaygilar gundemimize birinci siradan girdi... meslek muteahhitlik olsa bir derece zengin gosterecek gobek hangi ara serpilip kendi kimligini kazandi bilmiyorum. kendinden yastikli oturma aksami, beton tahta farkettirmiyor, yalitim ve konfor son derece basarili. farz-i muhal, korku filmi yaratigi olsam ilk beni yerdim...

Disisel sorunlara kisisel cozum paketimde, 3 beyaz (ekmek, pilav, makarna) ve bir kahverengiyi (nutella) terketmek, balik-tavuk-kofte ucgeninde butcemi denklestirememek ve bol salata yemek var. bu ucuncusu paketin sportif faaliyetler kismina dahil. tepeleme yesile bulanan tabak, doyurmaktan ziyade cataldan sarkan marullari agiza sigdirmak, havuc cignemek ve son kalan misir tanelerini zeytinyagli kaygan zeminde catala saplamak gibi kalori yakici aktiviteler butunu, zira
otun midede varligiyla yoklugu bir...

Malzemelerini listeledigim salata, avokadonun sosyetik sayilmadigi cografyalar icin ideal. kup kup dograyin, karistirin... Afiyet olsun!



1 domates
1 salatalik
1 avokado
ceyrek kirmizi sogan (insan icine cikilmayacaksa)
tuz
limon
zeytinyag


Haliyle bunca saglikli beslenme bunyeyi cok gecmeden bozuyor. durduk yerde hamur isine meyleden gonul sonunda muradina eriyor. her sabah, giriste resmini gordugunuz sakın Açma! tenceresi'yle savasan insan vicdani, hakki olmasina ragmen reddedemiyor, yiyor... bu guzelligin tarifi de artik bir baska bahara...

Nice, sweet, fantastic...physically fit!

13 comments:

gezicini said...

merhaba
pek güzel olmuş bu salata! biz de evde rejimdeyiz, amma rejim programında avokado yok! acaba yesek nolur?
iyi rejimler :-)
gorki

EKMEKÇİKIZ said...

Bu salata, hele de olgun avokado ile yapılınca pek leziz oluyor.
Bugün kendime bir iyilik yapıp, bu salatadan yedim de...:)
Rejiminiz kolay gelsin.
Sevgiler

Anonymous said...

Yukardaki acma da sizin eseriniz mi? Pek basarili gozukuyor.
S.

Anonymous said...

Sevgili morkoyun ustadim,

Benim soyle bir sorum olucakti. Simdi kahvalti adi aldinta sakin ACMA! tenceresinin dibini gordukten sonra, oglenleyin koca bir tabak avakado salatasini afiyetle yersek rejimimiz bozulur mu?

MorKoyun said...

Bilemem gezicini gorki, o sizin vicdaninizla gobeginize kalmis:))

Rejim yalan oldu ama yine de tesekkurler Ekmekcikiz'cigim, evet olgunlari daha makbul. Zaten tezgah ustunde bir gun unutunca olgunlasiyor bu sosyetikler:)

Pek tabii bizim eserimiz Sanemcan ama gurur duyuyor muyuz,hayir, malesef utanarak yiyoruz:)

Sevgili MutfakFaresi, bozmak ne kelime size kisaca MutfakAyisi diyelim bundan gayri:)) Corekotu dokuntulerini temizlemeyin de biz de aksam ondan nasiplenelim..:)

YOK Kİ said...

"korku filmi yaratigi olsam ilk beni yerdim"
cok guldum; uslubunu seviyorum!

uc beyaz ve bir kahverengi de cok guzel ozetliyor disisel sorunlari.
sportif faaliyetlere bilgisayar fare ve klavyesi tiklamayi eklemeyi unutmayalim!

bu arada benim de cok sevdigim bir seferde huplettigim avocadonun bir adedi 322 kaloriymis, %45i yagmis!

Anonymous said...

Cancağızım...eeeeer sen benim mailleriminsen, ben de senin bu aşmış uslubunun hastasıyım...Birazdan işten çıkacağım ve anneler günü vesilesi ile Ali Uzuna süzülüp anneciğime badem ezmeli çikulata'lardan alacağımdır...Hem beyaz, hem kahverengi olur mu? Önemli not: Avakoda, hatırladığım kadarı ile bitkilerin "tereyağı" olarak bilinir...Öle ise eeer, açma yesen daha iyi olabilir diyorum?

Anonymous said...

Morkoyun efendi o avokado salatasini kimden ogrendin? kaynak gostermek hic huyunuz degil. muz da yiyin, o da iyidir rejim icin, ici gecmis seker karpuz zayiflatmasa da kilo yapmaz ondan da yiyin. nasil bilecem ici gecmisini dersen anlatayim. Git makrkete, manava. En buyuk karpuzu gozune kestir. Eline almadan goz karari bu su kadar kilo ceker diye tahmin yurut. Sonra avucla karpucu, umdugundan agir ciktiysa koy sepete. Tarttin baktin kalibinin adami degilmis at geri kumeye, baska bir buyuk karpuz gozune kestir. Bu isleme basarili oluncaya kadar ya da gorevli uyarincaya kadar devam ediceksin. Hani altin oran diyorlar, iste onun esasi buna dayanir. Ici gecen karpuz agirlasir tatlanir. Afiyet olsun.

Jen said...

mmmm, lan :)

MorKoyun said...

Uslubuma yonelik iltifatlar icin tesekkur ederim, o sizin guzelliginiz efendim:)

Pofit ve Yok ki'nin de hakli olarak dikkatimizi cektigi gibi avokado, nam-i deger tereyag armudu tanesinde 30 gr yag bulunduran 300 kalorilik bir bomba. Ancak, envayi cesit vitaminine ek, icerigi doymamis yag asidi, yani bir nevi zeytinyagi benzeri. Kilo verdirici ozelligi olmasa da ben bu arkadasi arada bir yemekten yanayim:)

Yok ki, hala izledigim vidyoyu dusunuyorum ara ara:)

Pofit'cigim, anneler gunu bir yandan AliUzun mamulleri bir yandan hangi birine ic gecireyim?:)

sevgili Anonim, siz de cok acimasizsiniz yani:) Bir domates bir salataligin telif hakki mi olur canim?
Karpuz secimi hakkinda elinize kimse su dokemez, biliyoruz:))

Simplyintricate, I'm amazed how quick you're learning the gross! style:) But be careful, everybody knows Turkish here:))

ASLI VE CAN'IN ANNESi said...

Bu açmaları görünce rahmetli babaannemi anmadan geçmek istemedim, kendisinin tarifini uyguladıysanız sizin rejim işi oldukça zor bence kızlar,

MorKoyun said...

Asli'nin annesi, bildiniz, tarif babaanneden, tanismamis olsam da ben de taniyorum artik kendisini:)
Bu acma, gunlerin rejimine bunyenin tepkisiydi bir nevi:)

B5 said...

avokado+philadelphia+dogranmis sogan +iki damla limon(istersen)

*ez hepsini
*ekmege sür

Ben de seninkini deneyecegim.. Salatalik bulursam adam gibi.. ;)