Tuesday, June 05, 2007

SAN

Kayitlara gecsin diye yaziyorum... YeniDunya'daki ilk gunlerimde ve hatta haftalarimi takiben aylarimda, bir yandan ekstra aval ifadelerimle etrafi izliyor bir yandan anlasilmayacagimi bildigimden agzimdan kelimeleri sayiyla kaciriyor ve bilhassa markette, lokantada, derste diyalog gerektirmese bile soru cevap fasillarina bayilan insan guruhundan uzakta, mumkun mertebe goz temasindan sakinip, olmayan kaldirim taslarina bakarak yuruyorken, su kirmizili koprunun girisinde, emniyet kemerini takmazsan cezani yer oturursun icerikli 'click it or ticket' levhasini gorunce, panikle "kopru biletini nereden alicaz?" dedim... Mr.Brown zevcesiyle tatile, okula, eve, ise gitmis, onca halti yiyip yeni kelimeleri burnumuzdan fitille getirmis de, bir ceza yememis besbelli vaktinde...

Bilginin gereksizi olmaz felsefemi destekleyenlere: Golden Gate Koprusu 1937'de tamamlandiginda dunyanin en buyuk (yuksek ve uzun) asma koprusu imis, artik ikinci. Bana kirmizi gorunen renk, orjinal ismiyle 'international orange' , herdaim sise bulanan kopruyu secebilmemiz icinmis. uzerinde manzarayi izleyerek yuruyebileceginiz yaya yolu bulunmasi, San Francisco'nun demisbasi koprunun intihar atlayisi sayisi ve basari yuzdesiyle de unlenmesini saglamis. bir suredir atlayislari saymayi birakip estetik bariyer projeleri ustune calismaya baslamislar. bonus bilgi olarak, 67 metrelik dusus 4 saniyede tamamlaniyor, suya dalis hizi saatte 120 kilometreyi buluyormus...

4 comments:

EKMEKÇİKIZ said...

Eee, peki nerden aldınız bileti?:)

Anonymous said...

"Turn to clear vision" - detayda gizlenmis cok yaratici guzel bir "composition" olmus, eline saglik. Bir daha yolun duserse ayni resmi gunesli, acik bir gunde derinligi artirarak cekersen iki resmi beraber kullanabilirsin, hos olur, tabi bir ceyreklik atip dugmeyi de ceviriceksin:)

Selis Koker said...

Canini almaya, iyiligini versin gibi ibarelerimi bitiriyorum ve yaziyorum: sen oralara git, gez, beni arama, sonra click it or ticketi gorunce bu avalligi yapar omur boyu da bununla benim dilime dusersin iste.. gundeme gelecek bu en aval kim muhabbetleri donecek birgun yine yuvarlak cafe masalarinda.

MorKoyun said...

Cavdar hanim, yok bilet filan:) (bu isim size cok yakisiyor hem de cok sempatik:)

Anonimcigim bizim evde ceyreklik sikirtisina kosup 'hangi eyalet?' diye ustune atlayan bir sapik var:)Yine de onerini hatilayip bir dahaki gidiste gunesli resim cekmeye calisacagim:)

Insallah Seliscan, o muhabbetleri cok ozleyen biri var burda:) sitem etme nolur, bir gun o da olur;)