Friday, June 01, 2007

Seyir defterimden

Koyden kacis, Mayis 24
Bu diyarlarin tas catlasa 3 gun surebilen bayram tatili sebebinden dort yani otlaklarla cevrili koyumden yine kactim. bu sefer istikamet Kaliforniya. koyun yerel havalimani isletmesinin arka bahcemize kaldirip kondurdugu pirpirli, dolmus tipi ucaklardan birinde firariyim. parayi ondekinin omzunu durterek iletmiyoruz elbette. dolmus benzetmesinin nedeni 'artik ezberlemissinizdir, dusecek olursak vaktimiz var, acar, talimatlari okursunuz' beyanati veren hostes, tum piskinligiyle 'alani secemiyorum, bir iki tur daha atip inmeye calisacagim' anonsu yapan kaptan ve 20 sayisini bulamadigindan dengesel hesaplar bahane edilerek gelisiguzel koltuklara serpistirilen yolculariyla son derece lakayt kabin ortami...

Aile sirketi tadinda, gunde uc bes sefer yapan ve her seferinde sansli tesaduflerle inip kalkan ucagin 12 yolcusundan biriyim. yerden fazla yukselmeden seyreden 40 dakikalik seferler sirasinda sarap ve bira formunda sinirsiz alkol servisi mevcut. maksat cazibe yaratmak ya da ucusa eli mahkum yolcuyu azicik rahatlatmak... bos mideye yolladigim 1 plastik bardak eyalet (WA) sarabi ve fistik sayesinde bulutlarin ustunde gibiyim. camdan bir baktim da disarisi silme bulut. helal olsun sana H.havayollari, seninle hep ileriye her seferinde... bir bardak daha icmeye vakit olsa manzaraya parasutsuz atlamak isten degil. hoppidi zippidi var olan tum hava bosluklarina daldigimizda, normal sartlarda kalbi ve mideyi bosluga firlatip dusmeden yakalayan kaptana biz yolcularin su vaziyette tek lafi olabilir:
Bi dahaa! Bi dahaaa...!

ilk durak Napa vadisi, uzumler cagiriyor...

10 comments:

Anonymous said...

Mizah dergisinde yazar olmaliydi bu kizcagiz...
Selis & Altug

EKMEKÇİKIZ said...

Ooohhh!
"Hoppidi zippidi" gez bakalım, Mor K.cığım...
Şimdi güzel şaraplar içmiş olmalısın, bekliyoruz anlatmanı.

Berceste said...

Kocaman THY uçağı ile Ürdün'e giderken bir hava boşluğu maceramız olmuştu da... Ben rapor yazarken farketmemişim, kaptırmışım kendimi. Bilgisayarlar kapanacak anonsundan sonra anladım o pembe bulutları... İşin kötüsü gecenin, pardon sabahın 1'inde uçarken bulut neyin de görünmüyor :( Rapor uğruna şarap da lıkırdamamışız, bilinen bütün dualar okundu :)

Anonymous said...

ben de ispanyada barcelona dan santandere giderken binmisdim kücük pirpirli ucaklardan birine...
zaten havaalaninda ucaga yürüyerek gittigimiz icin az bir süphe olusmusdu icimde.Kücük ucaklar felaket sarsiyor, salliyor.Cok korkmus, ben de icimden tüm dualari ucak varana kadar okumusdum.Aman bir daha tövbeler tövbesi :-)

MorKoyun said...

Oooo Selis ve Altug, ciftler katerogisinde yorum birakmissiniz bakiyorum:)) O da olur canim, kendi isimizden baska her isi yapar olduk nasilsa:))

EkmekciK.'cigim anlatirim anlatmasina ama o kisimlari pek hatirlamiyorum:)) Artik kisa donem hafizada ne kaldiysa yazarim...

Ben de arasira dusunmuyor degilim Berceste'cigim, acaba hostes kabini alkolle sularken ucagin dusermis gibi yapmasi mesaj kaygili olabilir mi?:)

E koyden baska ucak kalkmiyorsa elin mahkum Nerverland'cigim, tipis tipis biniyor, ucak kalkarken sen hatim indiriyorsun:))

Suleyman Ve Ben said...

Merhaba Morkoyun,

Nasilsin?

Did you have a great time in Napa?

You now reminded me of the movie: Sideways - biliyor musun Sideways film?

En guzel ve mutluyaz gunler senin icin,

Suleyman.

Asortik Krep said...

İlk yoruma canı gönülden katılıyorum :))

Biraz çakırkeyif olup uçaktan paraşütsüz atlamak iyi fikir! Hoş ben bunu çok korktuğum ve yükseklerden aşağıya bakınca kendimi aşağı atmak istediğim telesiyejde daha çok hissettim ama inan ki bir yudum bile içmemiştim...

Ahh Napa ahh! Neden diyeceksin ki üzümsuyundan gibi basit bir cevabı var aslında :))

MorKoyun said...

Merhabaaa Suleyman:) Sesin cikmiyordu uzun zamandir, hosgeldin. Iyi diyelim iyi olalim (did you read the book Secret?;)
Napa da cok guzeldi saraplar da... Izledim Sideways'i, cok eglenceli bir film. Insanin Napa'ya kosasi geliyor izleyince:)
Sana da guzel, gunesli ve eglenceli gunler.
Yine yaz;)

Asortik Hanim'cigim hem yorum birakmissin hem de iltifata katilmissin sevindirdin beni bak simdi aksam aksam:) Ayrica o kayakta binilen ve insanin dusesinin geldigi aletin adini senden ogrendim, ha tele'den gayrisi aklimda kalir mi sanmiyorum ama olsun:)) Bence yukseklik gorunce mutemadiyen akla gelen atlasam nolur fikri pisikolojik bir durum, elbet inceleyen vardir:)
Evet ah Napa, ama merak etme ben herkesin yerine ictim:))

Anonymous said...

Sideways Napa da gecmiyor, Santa Barbara taraflarinda geciyor...

MorKoyun said...

Anonim, cikisa gel kapisalim!:)