Wednesday, July 25, 2007

Ben de onlardanim

Kapidan girdim. Asil amacimi gizleme cabasiyla etrafa soyle bir baktim. Rafta yoktu. Kasanin onunde arka arkaya dizilmis, irili ufakli insan kalabaligina takildi gozum. Kimse benim kadar muskulpesent durmuyordu. Cekinik hallerimi biraktim. Dosdogru ilerledim, kuyrugun sonuna eklendim. Bir bir eridi sira, en one geldim. Ben konusmaya yeltenmeden 'kac tane?' dedi kasiyer. Bir dedim. Yirmi iki dolar dedi. Al dedim. Fisini torbaya koyayim mi? dedi. Lutfen dedim. Yillar onceki halime nispet hem soruyu hem bu sorunun yasadigim topraklardaki onemini nihayet kavramistim. Torbami aldim, kapinin onunde durakladim. Merak ve hevesimin, diger istahli okurlarca kinanmayacagini bildigim bu sulardan cikmadan torbayi actim. Harry Potter'in yedinci kitabini elime aldim. Rastgele bir sayfa acip kokladim. Yeni kitap kokusuna bayilirim.

17 comments:

Daphne said...

:) receipt in the bag?
ben asil su soruya hastayim, hani su istersin de "still or sparkling" diye sorarlar :D bende ilk duydugum zamanlarda cozememistim bi muddet "su iste len, bildigin su"...sonralarinda bu sorunun turkce versiyonunu duydum bir turk restoraninda "gazli mi gazsiz mi?" dedi garson...haaaa! oldum

Yeni kitap kokusunu bende cok severim, hatta almayacak olsam bile bir kitapciya illa girer, kokuyu icime cekerim :P ama eski kitap kokusu da guzel olur..

Neyse keyifli okumalar sana...

Daphne said...

sekerim resim gorunmuyor nedense, bir el at.

Anonymous said...

Canım ya bende merakla okuyorum ne aldın acaba diye, merakla sonuna geldiğiöde ağzım açık kaldı, kitaplar mı hayatta en sevdiğim dostlarım onlar benim. iyi okumalar.

EKMEKÇİKIZ said...

Geçen hafta oğlum için ön sipariş vermiştim. Kitapçıdan "Cumartesi günü saat 10'dan itibaren alabilirsiniz" mesajı geldi.
Oğlum kitabına Pazar günü kavuştu ve iki günde bitirdi.
Dediğine göre serinin en iyi kitabı 6.sı imiş.
Sizin görüşlerinizi alalım, değerli okuyucu?:)

Herbert said...

ben yarıladım

order of phoenix kadar iyi değil gibi geldi

dur bakalım

Anonymous said...

kitabin ciktiginin ertesi gunu gittigim bir kafede her yastan 6 kisi ayni anda okuyordu Harry Potter'in yedinci kitabini. zaten 7,8 kisi vardi kafede, bir ben okumuyordum. hic birini okumak da nasip olmadi daha. sana iyi okumalar mor koyun.

MorKoyun said...

Ah bu sorular yok mu Defnecim, yedi bitirdi kendime guvenimi ilk geldigim yillarda:) Benim favorim de 'for here or to go' sorusu. Anlamazsin dedigini, yes desen olmaz no desen uymaz. Boyyyle kalirsin dakikalarca bir de sinir yapar kasiyer:)) Nezalet:)
Yeniden yukledim resmi..

Evet CilekliPastacim, mahalle bakkalindan orkid alir havasinda yazmisim biraz:))

Ekmekci K.'cigim, ben de cumartesi uyandim, evden cikip kitabi aldim, geldim basladim, pazar bitti:)Bence guzeldi, kadinceyiz (Rowling) gayet iyi toplamis sonunu ama benim favorilerim aydinlik, yeniliklerle dolu neseli zamanlarin gectigi ilk kitaplar:)Bir de ayni seriden 7 kitap okumanin dezavantaji olarak tarza asinalikla, daha kitap yarilanmadan tahmin edebildim olacaklari:)

Herbert yaridan sonrasi daha guzel sanki ama sen coktan bitirmissindir zaten:) Blogunda gordugum kitap kapagi benimkinden cok daha guzel ayrica. Sonunu soylerdim ama Milliyet kitabin ciktigi ilk gun attigi baslikla patlatti bombayi sagolsun:)

Cekindigim de aslinda bu suru psikolojisiydi Pelincim:) Artik nasil bir pazarlama teknigiyse maymun ettiler, dizi dizi kitapciya dizdiler bizi:)
Yine de, Harry Potter okumaya baslamak icin her zaman iyi sebepler vardir bence:)

Anonymous said...

Değerli Deep Purple,

Anlatım gücünüzdeki akıcılık ve sıradışılık dikkatimi çekti. Önceki yazılardan farklı bir üslubu var. Ağdalı anlatımı bırakacak olursak : "Hoşuma gitti"

Öte yandan: sizi bir tarikat üyesi olarak görmüş oldum. Star Wars, Sezen Aksu, Harry Potter, "Fenerbahçelilik"...

Blog Jandarması

gezicini said...

merhaba
bu yaş konusunun bence Harry Potter ile ilgisi yoktur. tahminen 5 sene önce İtalyanın güneyinde minicik bir kıyı kasabasında ellerinde kitaplarla yaşlı başlı İngilizleri görmüş, hayretler içinde kalmıştım. ben ise ilk kitaptan itibaren hepsini okudum, sonuncusunun Türkçesini beklemekteyim. keşke çabuk çevirilse de yaza okusam diyorum. yoksa İngilizceyi mi denesem?
sevgiler
gorki

pecete said...

Okunmuş olması güzel olmuş ama beyaz dizi kitapları gibi 2 günde bitmesi yaa akıcı dilinden ya da artık ben bunları biliyorum durumundan mıdır nedir bilemedim... Ben hala derim ilk 3 kitap...

YILDIZNAF said...

Sevgili Mor Koyun,
Ya "paper or plastic!" sorusuna ne dersin! Organic urunler satan Whole Foods'un kasiyerlerinin ilk sorusu bu;kagit torba mi, yoksa plastik canta mi arzu ederdiniz !Hele USA'e yeni gelmissen nasil kalakaliyorsun...Haa,Nee....Cunku soru agizlarindan aynen soyle cikiyor;piiirrr, piiilstlk....Valla benim ulkemde pek takmayiz oyle seylere, biz dogayi her sekilde kirletiriz zaten; o yuzden ver sen guzelim oradan bir plastik...

MorKoyun said...

Karsiki yakanin Jandarmasi'cim kendim icin yaziyorsam ne olayim, yeterki siz sevin:)Ote yandan bahsettigin tarikatlardan bir SezenAksu'yu kabul ederim, yoksa pih pih Vader'la, hele hele Fenerlibahcecilik'le alakam yok, teessuf ederim:)

Gorki'cim bence de yasla alakali degil ama son kitabi okurken dedim ki kendime, hani 7 sene once ilk kitabi okudugumda daha bir velet olsaydim, su son kitabi okudugum yasta aldigim zevkten eminim fazlasini alirdim. Ne biliyim belki Harry Potter'cilik falan oynardim:)
Bir de tavsiye, Turkcesine alistiysan oyle devam et, Ingilizcesi hirpalamayan cinsten olsa da terimlerin dil degismesi insani yoruyor;)

Pecete'cim ben de en neseli ilk uc kitap derim, haklisin. Kitabin bir cirpida bitmesine gelince cekirdek citlemek gibi, dibi gormeden vazgecemezsin:)

Yildiznaf hosgeldin:) Senin soru da en az digerleri kadar kafa karistici, nasil unuturum:))Yani elinde tam paran, ne alacagindan emin bir halde girdigin markette basina ne gibi zorluk gelebilir dusuncem ilk deneyimde yok oldu benim:))
Ama ben en cok ucakta hostese ucuncu kere 'votir' dedigimde bardagima domates suyu doldurmasina kirilmistim. Yillar gecti unutmadim:))

Meltem said...

Bu post beni de oralara gezmeye geldiğimde ilk yalnız alışverişlerimdeki ağzı açık bakakaldığım günlere götürdü. Hatta ilkinde hiç anlayamamıştım da kasiyer kız sormaktan usanıp fişi torbanın içine kendi atmıştı. İşte o zaman bende jeton düştü de sonrakilerde geç de olsa soruyu toparlayabilmiştim. Plastik mi kağıt mı sorusu market (stater) alışverişlerinde çıkıyordu:) Sahi hostesler de suyu bir türlü anlamıyor. (Seninki de mi Lufthansa?) Harry Potter'a gelince bu yaşımda hastasıyım. İlk kitapların sonlarında bir hüzünlenirdim ki sorma. Sanki Türk filmi izlemişim gibi. Bu yorum da amma uzadı ha kusura bakma:) Ben de beklerim.

Anonymous said...

Ben de gidip ilk gün aldım. Ama Arel'den fırsat bulup bitiremedim henüz.

Berceste said...

Demek siz de onlardansınız :P Filmine gittim ben de geçen hafta :) Sonraaa, bizim buralarda bir de çevrildiği yerleri gezme davası var :P 9 3/4 peronu, Hogwards taklidi yapan Oxford Collegeleri... 70-80 poundu bayılanı gezdiriveriyorlar... İlk okuduğumda, vaaay ne yaratıcılık diyordum kiiii, İngiltere'de yaşamaya başlayalıberi günlük hayata renk katılmış gibi gelmeye başladı. Okul, aynı buradaki college'ler, baykuş maykuş, akşam kuşu... Beni biraz baymaya mı başladı nedir? Birşey biliyorum ki, Rowling teyze, dünyanın en zenginleri arasına girdi ve deli gibi para kazanıyor, filminden, kitabından, aksesuarlardan, aklınıza ne gelirse ondan! Ben de Türkçe başlamıştım, o yüzden bekleyeceğim Türkçe'sinin çıkmasını.

MorKoyun said...

Sevgili Meltem, hosgeldin:) Ben de bir kosu gelip gezdim, yine gelirim. Luftansa degildi ama kiminle konussam ayni dertten muzdarip olduguna gore bunu yapan tum havayollarinin tum hostesleri:) Ya da 'w' hepimizin ortak derdi:)
Gorusmek uzere, sevgiler;)

Nasilsa arkasindan kovalayan baska kitap yok Meltem, Arel'le birlikte yavas yavas okursun:)

Berceste kusu, birak kazansin Rowling teyze:) Tamam hikaye olagan gelebilir Ingiltere havasi solumuslara ama dusunmus tasinmis ugrasmis 7 kitap yazmis, bir de ustune mantik hatalari arayanlar, sonunu baglayamayacagini dusunenler, kitaplari biribiriyle karsilastiranlarla ugrasmis. Yapmis mi yapmis. Helal olsun o zaman, derim ben:)

Berceste said...

Yahu bacım, Rowling teyze ya da yayımcısı, artık hangi zat buyuruyorsa, çıktığında kitabı 17.99'dan mı ne sattılar, şimdi düşmüş 10 pounda. Gün be gün daha da düşer. Ben bu kazıklamaca mantığını anlayamıyorum işte. Böyle zenginliği de! Neyse, olmuş olan, züğürdün çenesi olayına dönmeyelim :P