Saturday, December 29, 2007

curiosity kills the cat

Seytan durttu. Bes yildir sadece bir kere neciymis bu dukkan merakimdan burnumu kapisindan uzatip baktigim Sephora magazasina daha fazla kayitsiz kalamadim. Ev arkadaslarimdan komsu kizlarina Sephora da Sephora. Neee benim haberim yok muymus? Nasil olurmus. Olmus iste kardesim... Makyaj malzemelerine ilgisizligim sevgisizligimden degil aslinda. Seviyorum ben de. Ama renklenmeye, cumbur cemaat kremleri aynanin onune dizmeye neresinden baslanir karar veremeden omrumun ilk otuz yili gecti bile. Derken, bugun kendim icin buyuk bir adimla Sephora'ya daldim. Once kibar ve cekinerek parfumleri ustume sikmadan kokladim. Bir yandan da etrafta uclu besli gruplarla define sandigi desen kadinlari kolladim. Paylasimci ruhu izledikce ben de rahatladim. Paltomu cikarip kendime krem kokteyli hazirladim... Parfumleri minciklamaktan sikilinca farlara, farlardan bronzlastirici alliklara, kirpik uzatici rimellerden kalemlere derken, uzerimdeki cekingenligi coktan atmis kendimi dudak portleticilerin onunde buldum.

AngelinaJolie olmadikca insan, kolajenli parlaticili dudak dolgunlastirici ruj ibaresini okuyup gececegini sanmiyorum. Gecmedim de zira takildim reyona. Talimatlari okuyup hemen oracikta denedim. En kirmizi, en parlak, en cabuk etki gosterdigi iddia edilen ve en pahali olanini sectim. Aklimda maske filminden surat degisimi sahneleriyle helecanli bekleyisim cok kisa surdu. Eksisozluk deyimiyle az evvel sucuk yemisim gibi parlayan kipkirmizi dudaklarimda aninda bir karincalanma, gidiklanma ve yanma basladi. Kendimi bir kosu aynanin onune attim ama gozle gorunen bir aksilik yoktu daha meydanda. Ben aynaya depar atarken, yanma, yerini once ust dudagimla damagim arasindaki bosluga susam kacmis hissine, sonra kitir kitir biyiklarimin ciktigi fikrine birakti ve bende pismanlik basladi. Evet cok lazimdi... Dukkan disinda yuzume yuzume vuran sogugun da etkisiyle arabaya bindigimde dikiz aynasinda, portletici dudak parlaticisinin bendeki etkisini tumuyle algiladim. Gercekten de dolgunlasmis, burun hizasina dogru ataga kalkmis bir biyik bolgesi, cizgi halinde arz eden bir ust dudak ve kipkirmizi parlak siddetiyle goze carpan bir alt dudak... Kendimi tebrik ediyor basarilarimin devamini diliyorum.

25 comments:

Aslı said...

Sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlık, huzur, mutluluk dolu nice yıllar diliyorum...
Sevgilerimle...

müzi said...

yani tavsiye ediyor musun o kolajenli seyi? pek anlayamadim. ben cok severim makyaj malzemeleri satan yerleri. makyajsiz bir sekilde girer makyajli bir sekilde cikarim :) ne yapalim, ogrenciyiz sonucta.
mutlu yillar mor koyun!

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet said...

Mutlu yıllar Mor koyun :))

elektra said...

hay allahım yaaa, hala gülüyorum mor koyun. bir şey soaracağım, anlamadım da. bıyık mı çıkartıyormuş yani:)))

neyse, ben yeni yılda araştırmacı ruhuna biraz sükunet dileyeyim o zaman. ya da ne istersen. mutlu yıllar...

Moonish (moonsun) said...

Sevgili Mor Koyun o dudak seylerinden ben de almistim ama pek ise yaramadi ben de, yakmasi haricinde :P Neutrogena'ninkini almistim ben, renksiz olanindan ama... acaba renksiz aldim diye mi ki? ben bir daha ki sefere kirmizisindan deneyeyim oyleyse :P Bu arada seninkinin markasi neydi?
Neyse fazla uzatmadan yeni yilini kutlayayim ben senin :)) Nice mutlu yillar diliyorum sana, her seyin gonlunce oldugu :))

Aybike Ceylan said...

Yeni yilinizi kutluyor, daha nice guzel ve saglikli yillara hep birlikte diyorum.

Yeni yiliniz kutlu ve mutlu olsun.

Sevgilerimi gonderiyorum.

gezicini said...

nice saglıklı, mutlu yıllara..
sevgiler
gorki

Selen said...

2008’in mutluluk, sağlık, başarı, bol kazanç ve mis kokulu yemekler getirmesi dileğiyle. İyi yıllar...

Punto said...

Mutlu ve sevgi ve başarı dolu bir yıl diliyorum.
Sevgiler

Sndrfknella said...

Bu yıl da hep gülümseten, hatta sonradan hatırladıkça bile gülümseten, yazılar yazdıracak keyifli bir sürü güzel şey yaşaman, ama sonrasında yine bizlerle paylaşmanı umuyorum, diliyorum, vs. Herşey gönlünce olsun Morkoyun'cum.

Kucak dolusu sevgiler :))

Anonymous said...

mutlu yıllar!

rica ederim, tavsiye et şu ruju. sokaklar dolgun, parlak ve güzel dudaklarla dolsun:)

elma+Z said...

mor koyuncum mutlu yillar diliyorum.

MorKoyun said...

Ben de herkese tek tek ve aklima gelen butun iyi dileklerle mutlu yillar dilerim:) Bloglari gezemedim, yorumlara bile cevap veremedim ama guzel dileklerinize tesekkur ederim..Sevgiler, mutlu yillar!

MorKoyun said...

Aslicim sevgiler benden:)

Muzicim takdir sana kalmis:) Yani muntazam dudak yapisina sahip, basladigi bittigi yer belli olan dudaklarda gayet basarili calisacagini dusunuyorum:) Yine de isin buyuk bir kismi psikolojik gibi sanki, aklin fikrin dudakta oldugundan durusunu portlek hale getiriyor olabilirsin, denemen lazim. Bir de benim cogu markaya allerjim vardir, etkisi farkli gorulmus olabilir:) Sevgiler..

Sevgiler Aysegulcum:)

Yok yok cok sukur biyik yok Elektracim ama islem sirasindaki karincalanmalan killaniyorsun acaba cikiyor mu diye:)) Benim arastirmaci ruhum dize gelmez canim omru billah boyle surer bana da anlatip yazacak malzeme cikar:)) Sevgiler..

Munsancim, markasi bilmemne fusiondu fiyati da 25-30 civari ya da daha cok olabilir hatirlamiyorum. Dedigim gibi her dudaga etkisi farkli olabilir, denemesi bedava:) Sevgiler..

Aybikecim, sana da mutlu yillar, sevgiler:)

Gorkicim sevgiler..

Selencim, yemekli kismini guzel olmus dilegin ama bu sene bu gobek ya gidecek gidecek:) Sevgiler..

Punto amca size de sevgiler ve mutlu yillar:)

Sindrifikcigim daha guzelleri senin olsun ve hatta her sey istedigin gibi olsun:) Cok cok sevgiler..

Mutlu yillar Simoncum:) Ediyorum evet herkes alsin dudak portleticilerden, daha gur biyiklar daha karincali damaklar icin elele:))

ElmaZcim ben de gecmis yeni yilini kutluyorum, sevgiler:)

Anonymous said...

Bayram ve yeni yıl birleştirdik yoktuk malum yeni geldik geçmiş bayramın ve yeni yılın kutlu olsun sevgiler

loungetime said...

Yeni yılın kutlu olsun. Şifreliye geçtim, severek okuduğum ve linkimin bulunduğu bloglara davetiye gönderiyorum, eğer istersen mail adresini bildirisen açacağım
Sevgiler

Anonymous said...

:)
her zaman gülümseyerek okuyorum yazdıklarını.
*
bu yıl da böyle güzel yazılar yazabilmen için sana sağlık, neş'e, huzur, bol gülücük, az eziyet (hiç eziyet olmaz zira!! azı karar malum:), az stres, çok fazla yıldız tozu getirsin 2008 diyorum..
sevgiler,
dlr

k.i.s.d. said...

Ahh ne komik, evlenmezden evvel ben de makraj malzemecilerinden pek çekinirdim.

Aradaki farkı kapatmak zor değilmiş de hala darmadağın siyah saçlarıma hastayımdır.

Angelina Jolie günlerinde ben de başarılarının devamını dilerim. Nice patlak dudaklara:)

ahahah süper komik ya...

MorKoyun said...

Sana da iyi yillar EdaSunercim, sevgiler..

Sifreliye gectigini farkettim Loungetimecim, gecen geldim kapi duvar olmus blog ama mail atmaya usendim, genelde yorum birakmaya usendigim gibi:) Ilk firsatta aticam, iyi yillar:)

Amin Dilayracim:)Getiriyor iste her sene birseyler ortaya karisik mudahale sansimiz pek yok biliyorsun, bakalim bu yilda neler var:) Dileklerin daha guzeli senin olsun, sevgiler..

Delicim, birak daginik ve siyah kalsin saclarin hep:) Benim bir de yine sirf meraktan 30 yillik omrumde bir kere sacima 'golge' attirmisligim vardir ama deneyin zamanlamasi, sectigim kuafor ve vicdansiz sulale sebebinden hikaye komikten ote trajik ve aciklidir:))) Hafizam unutmak icin cok caba gosterir ama bir gun mutlaka bloga yazilir:)

Herbert said...

biz o son postu istiyoruz, sansürcü zihniyete son ahahahahaha

MorKoyun said...

Ben de karsiyim sansurcu zihniyete Herberto ama rutuk kurulunda tartisiliyor suanda son post:)) Gorunur yakinda:))

pecete said...

Şimdi bir tarafta "Baby Tv" bas bas hayvanlara şarkı söyleten program, bir taraftan "bada buda datt" diye bağıran ve anlamadığım şekilde kendi etrafında dönmekten haz alan taiwan işi araba, en son olarak elinde yürüdükçe "tıırrr zırrr" sesi çıkaran bir oyuncak. Bu dehşet üçlemesi içinde yazını dünyadan kopuş, zamanı durduran bir vaziyette okudum.Soru soruyorum; dudakların şeklini ne kadar süre ile korudu? Dudağıma 1 saat süre ile buz yapıştırsam aynı etkiyi yapar mı? Penguenlerin soyu tükenir mi? Mutlu yılar olsun mu?... İmdattttt....

Berceste said...

Pisicik(hani meraklı kedi olmuşsun ya!) sen hep iyi ol, sana pörtletici falan dokunmasın olur mu? Böyle süs zımbırtıları ile hiç alakası olmadığı halde Paris'te Sephora'yı ziyaret etmişliğim, hayrettir ki çok sevmişliğim vardır. Sen gel burada Boots'u keşfedelim. Aslınca eczane ama bin şahit ister. Eğer böyle bir pörtleme sorunu olursa tamir edecek yetkili bulma olasılığı var en azından ;-)

loungetime said...

gmail adresine davetiye yolladım. Sevgiler

MorKoyun said...

Pecetecigim yorumu yazarken icinde bulundugun ortami gayet iyi anladim,kucuk cocuklu aileler icin en sahane hediyenin yuksek desibelli ses cikaran oyuncak oldugunu biliyorum, cok hayir duasi aliniyormus:)) Penguenler konusunda yardimci olamam, oldum olasi sogutucu sevmem bulumdugum yerde mumkunse calistirmam belki boylelikle katkim olur soylarina ama bundan gayrisi kismet:) Ayni tip etkiyi bence en verimli dudaklara sapikca acili biber salcasi surerek alabilirsin, hem kirmizi da olur, simdi buz morartir hos durmaz:)
Kolay gelsin, Allah sabir versin canim:)

Bercestecigim, hepsi oyle midir bilmem ama Sephora'da insana herseyi deneyip hicbirsey almasan bile belesci fakir muamelesi yapmiyorlar, belki ondan sevmisimdir ne bileyim:) Yine gider baska seyler denerim:) Sobeyi gordum, yazacagim..

Loungetimecigim, cok tesekkur ederim, aldim kabul ettim bile daveti, gorusuruz.