Tuesday, December 18, 2007

Seyir defterimden


Ucaklarin geri vitesi yokmus iyi mi. Alti bucuk saat hava alaninda oturunca mekanizmaya ziyadesiyle hakim oldum. Rutin islemler, yakit ikmali, kimin hangi gorevden sorumlu oldugunu takip etmek bir yana, sistemi elestirecek mertebeye erdim. Ustelik uygun mesafeden izlendiginde, canli hava alani legosu gibi mubarekler. Sikilmak mumkun degil. Farkli farkli kostumler, binbir cesit arac, bir kosturmaca bir telas...

Yine bir hava alaninda, yeni bir macera dolayisiyla, suursuz bir ordek edasiyla, kuzeybati dolaylarindan, cok daha soguk, kislari sadece kar ve buzlu, yazlari acayip nem ve sicakli, bahar bilmez bir sehre dogru ucmak niyetindeyim. Niyetten oteye gecebilmem, beklenen anonsa bagli tabii. Krismis arifesi serefine, konakladigim hava alani masraftan kacinmayip muhtelif koselere canli muzik yerlestirmis. Repertuar pek genis degil ama ikinci saatin sonunda muzik ve koro sayesinde artik nasil havaya girdiysem piyanist dedeye istek parcami ilettim. Kirmadi beni sagolsun. Dorduncu saatte parcalara eslik edebiliyordum ve hatta, canli muzik gruplarinin, araliksiz yagan kar sebebinden rotar rekoru kiran ucak yolculari olabileceginden suphelenmedim degil. Dort saat daha otursam burada, gorevi devralabilirim, zira bildim bileli su sarkiyi icra eden her hangi bir grubun elemani olmak istemisimdir...

Gecen yillarin aksine, tasiyamadigim bavullarima nispet guvenlikten tereyag gibi suzuldum bu sene. Personelinin tek kirici hareketi, sweatshirtumun altinda bisi olup olmadigini sormakti ki, yabanci bir sey yok amca, o benim doktora gobegi derken biraz utandim. Anlasilan, 25 kiloyu asmamak adina bavullu ve bavulsuz tarti ustune cikip indigim zilyon sefer sadece kondisyona yaramis. Kilo sinirini birazcik asan iki bavulu da guvenli kollara teslim edip, tarhana, asma yapragi ve biber salcasi kavanozlarimdan vazgecmemis olmanin mutluluguyla ucus kartimi alirken aklimdan gecirdim. Insana hayatta en luzumlu yetenek, goz ici destekli kocaman gulumseyebilmek...

10 comments:

Aybike Ceylan said...

Bayramini kutluyor, daha nice bayramlara saglikla, hep birlikte ve mutluluklarla diyorum.

Sevgilerimi gonderiyorum.

HMF said...

iyi bayramlar MorKoyun:)

Moonish (moonsun) said...

Sevgili Mor Koyun, bayramin kutlu olsun, sevdiklerinle birlikte nice nice mutlu bayramlara :))
Ucus tam bir eziyet ama kolayca atlatmana sevindim... Ben her seferinde kapida bir kac parca esyami kaptirarak geciyorum nedense :P

Aslı said...

Sevdiklerinizle birlikte sağlıkla geçireceğiniz nice güzel günler diliyorum...
İyi Bayramlar...
(bir sözüm var)

Açalya said...

Yurtdisina girisin en guzel yanlarindan biri de yanindaki turlu turu geleneksel yiyecegi iceri sokabilmendir...yakalanmadigin surece. Eziyet bekleyisinden sonra su anda umarim egleniyorsundur. Iyi tatiller, iyi bayramlar, iyi seneler.

Yemek, Ogun, Beslenme? said...

Morkoyun,

Oncelikle iyi bayramlar dilerim...
Birde sorum var, hayirdir kesin donus mu yapiyorsun??
Haa unutmadan, hayat zor a katiliyorum...
sevgiler

MorKoyun said...

Size de iyi bayramlar Aybike ve Hidroksi, el openiniz cok olsun.

Munsan, iyi bayramlar, sanirim ben gide gele isin ilmini kaptim:)Hem artik tek seferde el karari 25 kilo doldurabiliyorum bavila, ne eksik ne fazla:)

Aslicim sana da iyi bayramlar.

Acalyacan egleniyorum bence:) Bu kurbani da hasarsiz, yanlis anlamalara mahal vermeden atlattim hem neden eglenmeyeyim:) Iyi bayramlar sana da, Dante'ye de minciklamalarimi iletiyorum:)

Selam Bildirgecim, bayram hala devam ediyor mu bilmiyorum ama sana da iyi bayramlar:) Kesin donus yok, zaten nereye kesin donebilirim ondan da pek emin degilim:) Bayram sebebinden ziyaret, ticaret vs diyelim:)Operim.

sunrise said...

Sevgili Morkoyun,
Biz ailecek cok feci meraklandik simdi. Acaba Pennsylvenia taraflarina mi geliyorsun diye. Sakin ha, gelip de bize haber vermemezlik etme, uzulurum bak. Tarife cok uyuyor da bizim buralar, o yuzden yani.
Her kapiyi acan o kocaman gulumsemen hic eksilmesin yuzunden...

Horatio said...

southwest mi o?

MorKoyun said...

Pen bile demeden eyaleti anlayan sevgili okuyucum, tebrik ediyorum:) Bu kadar kendine has demek ki bu yorenin havasi suyu nemi sogugu:) Gorusuruz efem..

Bir baska cin okur daha:) Evet Horatiocan Southwest, hani su Hooters mensubu yolcusunu mini etek ve atletli kostumu sebebiynen ucaktan indirdikleri icin kizcagizin magdur oldugu sonra bu magduriyetle playboya soyundugu mutassip havayolu sirketi:)