Friday, January 11, 2008

Manti-k

Sabanci'nin Migros satisindan son anda cekilerek Financial Times'i ters koseye yatirdigi haberinden bir gun once biz mantiyi gazeteye yatirmistik bile. Kurusunlar ki torbalayip buzluga atalim diye. Buzdolabinda 15 dakika sonra yenebilecek, keyfi himayede manti bulundurmanin bunyeye verdigi ferahlik tuhaf. Pisirilmese de, yenmese de...

15 comments:

Anonymous said...

buzluğumda kıymalı makarna sosu, mantı ve börek olsun, 10 milyon borcum olsun.

B5 said...

Bunu da mi sen yaptin?
Ben de boyle bir ise girissem acaba becerebilir miyim? Sanki yapisik yaparsam tortellini olur, evdeki biri sevinir, senin gibi ücgen kenarli yaparsam manti olur milliyet degistirir. Iyi fikir :D

EKMEKÇİKIZ said...

Aman bu ne becekli bir MorK. imiş!?
:-))
Hemen yemedin mi, yani? Neden?
:)

egemavisi said...

Elinize sağlık. Vallahi yapması çok zor. Bir keresinde gece üçe kadar yapmıştık bir arkadaşla. Aman aman. Ev yemekleri yapanlara buradan saygılar bir daha...

ycurl said...

Cok iyi ya. Ben de annemin 2 ay once yolladigi mantilari nasil buzlukta hazineymis gibi saklayacagimi yazacaktim. Ama cok yaptiysaniz ben adresimi vereyim :) Fazladan zarar gelmez...

cinar said...

Mantı mı dedin? Şöyle bol sarımsaklı yoğurtlu, üzerine de salça kızartıp dökeceksin of amanın! Açım ben aaaç :)
Ellerine sağlık ve afiyet olsun mor koyuncum..

Tijen said...

Mantı-k deyince o hikayeyi anlatacaksın zannetmiştim. Hani bizimkiler 'mantı'yı İngilizce'ye 'logi' olarak çevirmiş ya...

Anonymous said...

aaaa biz de dün mantı yaptık. ve bu hiç de akıl işi değil dedik:) hamuru aç, küçük küçük kes, içine et koy, sonra geri kapat... neyse ki biz altı kişiydik de çabuk bitti. ama çok lezzetliydi. yine yapalım dedik:) gerçekten hiç mantık işi değil bu.

MorKoyun said...

:)Beyhan, evet bahsettigim mantik buydu:)

Rica ediyorum b5, ucgen kenarli da ne demek, gayet nizami olcu ve sekilde manti kapattim, bohca o bohca:)) Omru hayatimin ilk manti acma denemesiydi bu ve sanildiginin aksine acmasi gayet kolaymis:) Yogurdun, actin, kestin, doldurdun kapadin, sar basa yeniden derken olayin tamami zorluk derecesini arttiriyor-mus:)

EkmekciK.cigim becerik degil de tezden artan enerjisini kanalize yollari arayan koyun diyelim:)) Hem soru mu simdi bu?:)) Dunya uzerinde manti acip, yemeyip sonraya saklayan insan olabilir mi? Olsa da ona insan denir mi?:) Annane usulu hazir acip yemisken zulalayalim taktigi bu:)

Afiyet oldu EgeMavisi, gobek de oldu hersey oldu masallah ama pisman degilim, yine olsa-ki var-yine yerim:))

:))Ycurl isin ticaretine baslayalim diyoruz, atarsin send e uc bes sakal sermaye olur, gondeririz biz:))

Sana da afiyet olsun Cinar, bu anlatis tarziyla yakindir yemen:))

:) Tijen, aslinda aklima Temel ve Idris'li mantik fikrasi gelmisti ama baska bahara:)

Pelin bu da baska bir kisir dongu, degisik asamalarda yeniden yapalim ya da yok yok bir daha yapmayalim tarzi dusunce yer degistirip duruyor:) Ben su an gobek ustunde cay karistirabildigimden yemeyelim aman tarafindayim, gecmesi yakindir:)

Punto said...

Ben farklı bir yorumla katılayım mantı ziyafetine.
Gazete kağıdının okunmasından başka bir çok fonksiyonu olduğu bir gerçek. Kesekağıdı, rüzgarlık, ölü örtücülüğü v.s gibi.
İlk defa mantıya altlık yaptığını görüyorum.

YILDIZNAF said...

Sevgili Morkoyun,
Olmaz ki, boyle de ozletilmez ki !
Beceriksizler ne yapacak simdi !

Sudamlam said...

kel alaka bir kelime ararken google da size rastladım..şimdi yemek hazırlığına girişmem lazım ama takıldım kaldım :)yarı kayserili olarak da mantıları görünce hem bir merhaba hem afiyet olsun diyeyim dedim :))

Anonymous said...

ben bi ucu kayseri'ye dayalı biri olarak görüntüyü çok hoş bulduğumu söylemeliyim; afiyet olsun. Sanata, estetiğe düşkün insanların yemeğe de (yer yer) düşkün olduklarına şahidim. Blog görüntülerinizden de anlıyorum ki belirgin bir damak tadına sahipsiniz.

Ben sizi ilk defa bi arkadaşımın blogu için tarama yaparken keşfettim. Renkli ve bence eğlenceli sayfanız çekti beni, derken resme yakın tarafım kabardı hani kan çekti derler ya! Daha da şaşırtıcı olanı benim için ADAŞ olmamızdı ki, mutlaka birses vermeliyim dedim o an kendi kendime.
-postanıza atmam daha mantıklı idi ama bikere girmiş bulundum kutucuğa..)
Sevgilerimle.

Ferhanca said...

Ayyy çok güzel yutkundum doğrusu .bizde böyle yaparız .Hele eskiden her Ankar ya gittiğimizde bitin aile toplanır çucuklarda dahil olmak üzere mantı bastırılır tabaklar dolusu yenir aklıma geldi.kalabalıkla çok güzel olur ellerinize sağlık mantılar ekonomi öğrenip dolaba ötle girdiler bilgili oldular::)))
sevgiler.

MorKoyun said...

Punto amca gazatenin vazifeleri arasindan en lezzetlisi bu olsa gerek, belki mangal kestanesi ya da can erige kulahlik vazifesiyle yarisabilir:)Laf aramizda, manti ve nane kurutmada Turk gazetelerini tek gecerim;)

Yildizcim, beceriksiz kadin yoktur rica ederim, belki cani manti yapmak istemeyen, usengec ya da saglikli yemekten yana olabilir ama beceriksizini gormedim daha:)

Hosgeldin Sudamlasi sen al kahveni lokumunu ben iade-i ziyarete geliyorum birazdan:)

Adasim Antigon, hosgeldin:) Gururlandim kabardim, gobeklendim bi de ama bunun seninle alakasi yok:)Yemege duskunlugum sonradan geldi nedense, eskiden is olsun diye yerdim simdi bizzat kendime mukellef sofralar kuracak kivama erdim:)Bakalim daha neler gorecegiz. Benden de sevgiler, blogunda gorusmek uzre..

Ferhancim, aklina Ankara anilari gelmesinin sebebi fotodaki mantinin Ayasli olmasiyla alakasi var mi acaba:) Dolaba girdiler ama kalici olamadilar, afiyet oldu coktan:))