Tuesday, January 22, 2008

Takma kirpik hakkinda

Merak kediyi oldurur adli dokuz bolumluk serinin ikinci bolumu icin izlenimlerimi paylasmak istedigim urun takma kirpikler. Nedir, ne degildir, ne getirir, ne goturur irdelemeye baslamadan once hevesin kaynagina yonelmekte fayda var... Kaynak benim icin oldukca net. Takma kirpik ozentisi, izledigim zilyon Turk filminin bir nevi yan etkisi. Ozellikle, buralara geldigimden beri marketlerin guzellik reyonlarinda envai cesidini alip alip geri birakmis, en sonunda nispeten dogal gorunumlusunden bir kutu edinmis amma velakin sunca yillik hayatimda monte etmeye hep cekinmisimdir.

Gun bugundur diyerek, bir cift takma kirpigi, aksam vaktine denk gelen sosyal bir organizasyon oncesi hazirliklarima dahil ettim. Yillardir ozenle sakladigim paketi acip itinayla goz kapaklarima monte ederken, bu isin aslinda ne kadar zor oldugunu farkettim. Yani TurkanSoray'in ekseriye yamuk duran, surekli beni buraya sonradan taktilar abla mesaji gecen kirpiklerine o an itibariyla hak verdim. Zemin antirikli bir kere, kipirdak, kaygan... Iki parcayi da yerine oturttuktan sonra aynadan uzaklasip bir baktim kendime. Bariz takma lan bunlar dedim aynada gordugum kisiye... Aldim elime manikur makasini, burna yakin taraflarindan hallice olmak uzre bir guzel kisalttim. Geri cekilip bir daha baktim aynaya. Hayret, kendi kirpigim hizasina cekilince gayet dogal buldum kirpikleri nedense! Yine de aylaynir ve rimelle dogal ve yapayi karistirip kaynastirmayi ihmal etmedim. Evden cikmadan baska insan gozuyle test ettim, onaylandi.

Isin teknik kismini basariyla atlatarak pisikolojik boyuta gectim. Her ne kadar, organizasyon ortami mum isigina yakin, ikili mesafeler kol boyundan uzaksa da, gece boyunca aklim surekli kirpiklerimde kaldi. Acaba dusen oldu mu, yamuk duruyor mu, ucu siyrilmis olabilir mi endiselerimin cevabini goz temasi kurdugum insanlarin gozunde aradim. Sohbetlere nispet, fonda hep, gozler kalbin aynasidir yalan nedir bilmez onlar caldi. Bir bakisla dikkatini caldigim insanlara karsi mahcup hissettim kendimi... Kazasiz bitirdigim cipil cipil bakisli gecenin sonunda aklimdan gecen soruysa: silikon taktirsam benzer mahcubiyeti hisseder miydim acaba?

Not: Bahsi gecen kirpik piyasanin en ucuzudur (4 dolar), kendiliginden yapiskanlidir ve kullan-at tarzi muameleye tabiidir. Yazi, kisisel izlenimler icermektedir, takan ya da takmak isteyene mudahale amaci gudulmemistir.

19 comments:

egemavisi said...

Yapayını bilemeyeceğim ama bende en hakikisinden(öz hakiki)öyle upuzun kirpikler var. Gözlük kullanırken(ki günümün üçte ikisi) sıkıntı yaratıyor. Gelgelelim ucundan kırpmaya kıyamıyorum. Bir daha yerine gelmeyeceği endişesi var galiba. Ne diyecektim. Yeni kirpiklerinizle mutluluklar efendim. Mumlardan uzak kalmak şartıyla. :)

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet said...

Sen sağol yaa , bende hep merak ederdim bu takma kirpik olayını, şimdi daha bir anlar oldum :))

elektra said...

iyi iyi, bu, şişen dudaktan daha olumlu bir deneyim olmuş en azından:) ağırlık yapıyorlar mı?

B5 said...

Takma kil?

Buketblu said...

gözü kaşındırmıyomu ya onlar?
bi de kestikten sonra o kirpiklerin ne anlamı kaldı?
aaa ne kadar güzel ve cipil cipil bakıyosun sen, kirpiklerin ne kadar küsel diyen oldumu?

merak kediyi katletti:)

Anonymous said...

Walla bende de hep bir takma kirpik merakı var hatta geçen gün alıyordum az kalsın Watsonsdan sanırım ama son anda vazgeçtim herşeyin tamam bir takma kirpiğin eksik Aslı diyerek:)senin yaşadığın tedirginliği bende doğumgünümde takma tırnaklar taktığımda yaşamıştım acaba ne zaman düşecekler insanlar çaktı mı ki diye:))takma tırnaklar gibi takma kirpikleride bir nebze kısaltmak gerekiyor çünkü insani boyutlarda yapmıyor adamlar bunu:) neyse bu yazı beni de cesaretlendirdi bende bir takma kirpik kaçamağı yapacağım tez zamanda:))))

Herbert said...

silikonlu dudaklar, takma kirpikler.. sırada ne var?

Dikkat! biyo var ! said...

MorumKoyunum

Kırpış kırpış bakabileceğin nice günlere.
Ben almiim ama.

Yok anacım,ok gibi kipriklerim olduğundan değil takamam ben öyle zamazingolar.Senin tecrübeleri okumak daha zevkli:)

cinar said...

Uzun kirpikler yüzünden gözlük takamayan gruptanım ben. Ama daha dolgun kirpiklerim olsun isterdim. O yüzden takma kirpikleri merak etmedim değil. Senin tecrüben de yetti ama bana :) Aklım sürekli kirpiklerim düşecek mi gibi sorularda kıpraştıkça deli olurum ben be :))

Moonish (moonsun) said...

Mor Koyuncum ben de meraktan takma tirnak almistim, bir guzel yapistirdim ama ancak bir saat dayanabildim varliklarina, sonra sokmeye calistim ama meger yapistiricisi 404'ten daha beter biseymis, olan kendi guzelim tirnaklarima oldu :(( takma zimbirtilar mi bir daha aslaaa :))

Sanem said...

Ya ne guzel bir duygudur gözlüğe kirpiğin değmesi, cidden özendim. Belki kirpik eklemeli rimelle bir nebze olabilir. Ben niye takildiysam bu konuya, neyse. Ne diyecektim, saçı tabağına düşen biri oturmuştu bir keresinde karşimda, çook kötü bir durumdu, ama o nasıl bir refleksti, bir tutam saçı nasıl yok etti anında, takdir edilesiydi. Ben de öyle lapiska saçlı hallerde sırıtıyordum, ayıp etmişim.

yass said...

konu cektı benıde:) cok fecı yaws benım de kırpıklerım supurge gıbı hep ıcımde bı takma kırpık vardır. ama taksam bıle rahat edemem. acaba cok mu dıkkat cekıyo?? cok mu yapma oldugu bellı? komık duruma dusuyo muyum? vb sorular yuzunden hıc denemedım..

sunrise said...

E bunlarin amaci yapay olduklarinin belli olmasi zaten. Herkes biliyor takma olduklarini, cunku boyle bir reel kirpik yok tabii ki. Ama simdi moda olan da bu zaten. Yapaylik..
Hani 60'larin sonu, 70 lerin basinda boyle buyuk desenli giysiler vardi, beller yukaridaydi, bol pacali pantalonlar geldi falan filan. Iste simdi o moda var. Dolayiyla ikinci kes taktiginda bence kesme onlari. Soyle lap lap dusur, asagilara bakarken. Budur yani raconu...

MorKoyun said...

Egemavisicim:) Onerim biraz gec kaldi ama belki bir kirpik kiviricisi edinebilir, kirpiklerini kaslarina dogru yonlendirebilirsin:) Rahat edersin ondan diyorum;)

Aysegulcum, insanin basina ya meraktan demisler.Baska seylerde demisler ama bosver simdi:)

Elektracim, himmm, agirlik yapiyor olabilirler ama o da avantaj, boyle kirpikler agir agir hareket ediyor salina salina acip kapaniyor:)

b5cim, olaya cok rasyonel yaklasmissin:)Evet ozunde takma kil ama kirpikleri agdayla almadigimiz gibi, gogus kilindan da bahsetmiyoruz, kirpik bu, estetik unsuru:))

BuketBlucum, kirpigi soktunten daha dogrusu o yapiskanlariyla filan yolduktan sonra gozkapaklarinda asinma ve kasinma oluyor biraz ama dert edilecek kadar degil. Kesme islemi tamamen benim olaya mudahalem, kesilmemesi mentikli tabii:) Fikrini alen delon beyan eden olmadi ama her sey de soylenmezki canim. Anlar insan:))

Aslifesli yapmalisin bence de. Insanin bos vakti olmasi leziz bir sey, aklina gelen her naneyi yiyor:)

Herbertocum, yorumuna once biraz kizsam da sonra hak verdim sana:) Siradaki parca sanki saclarimla ilgili olacak, boyatirmiyim, dalgalandirir miyim, kisaltip kus kondurur muyum bilemiyorum, kismet:)

MorKoyun said...

Biyom,boyle mutluysan ne ala. Benim de kirpiksizligimden degil aslinda da bu memlekette insan gaza geliyor nedense:)

Cinarsan, uzun kirpik varsa ne isin var zaten takmayla:) Bas rimeli salin etrafta;)

Munsancim, her seyi denerim ama takma tirnakla isim olmaz benim. Nizami olcuyu astilar mi hareket kabiliyetimin kisitlandigini hissediyorum:)

Sanem sacin dususu facia:)) Dayanamaz kopardim ben:)

Yass, denemelisin, test edip sonra onaylamalisin:) Bakma sen benim laf ettigime abartmazsan gayet guzel duruyor;)

Sunrisecim, ikinci yok, fotograftan da anlasilacagi uzre kirpikler artik benim masaustu ordegin oldu. Cok da yakisti kerataya:)

YOK Kİ said...

Hep hep merak etmisimdir ben de. Kirpikleri oyle uzun ve cokca olan kizlardan degilim ben. Ustelik uclari da saridir, daha da kisa gorunurler. Pek makyajla aram iyi olmadigi halde rimel surmeyi ihmal etmem bu yuzden.

Ben de gecen cadilar bayraminda takma kirpik taktim ilk kez. Upuzun, uclari kirmizi olan kirpiklerle dolastim butun aksam. Cok keyif almistim, hevesimi almistim :)Fakat yapiskan sey gozlerini ne kadar yikarsan yika kolay cikmayacak bir seymis.

izzet said...

süper big blog lan burası :)
özellikle morkoyun-en süper olmuş bayıldımmm

http://yalnizimulan.blogspot.com

Anonymous said...

türk kadınını güzelleştirme ve süsleme çabaların adına bir sivil toplum örgütü kurup seni ödüllendirmeli diye düşünüyorum. sonra, loreal ve lancome'a haber salınmalı, sana promosyon ürünler göndersinler. dene, tanıt, yayılsın, sokaklar iyice süslü türk kızlarıyla dolsun.

MorKoyun said...

Evet Yok ki, cikarirken benim olanlari da soktu resmen o yapiskan sey:) Sanirim ikinci sefer kullanim hakkina istinaden japonlu geliyor kirpikler:)

Hosgeldin Gundemimdekiler, sanat eserleri koruma falan fistik kanunuyla bu blogda lan deme hakki sadece blog sahibine verildi yalniz, benden soylemesi:) Yine gel.

Degisik ulke lezzetlerini ya da ulkenin degisik lezzetlerini deneme, izlenimlerimi paylasma gibi bisi varsa kabul ederim, seve seve yerim Simon:) Yoksa bu tip sivil calismalarla, hele Turk kadiniyla hic ugrasamam.