Saturday, September 20, 2008

7. pirzolam

Go-kartin altin kurali, kendini ve birlikte piste ciktigin insanlari tanimakmis bilmiyordum. Bilseydim, kaburgalarimi koruyabilir, her sey de bambaska gelisebilir miydi? Sanmam. Viraj girisi ayagi gazdan cekmek yerine pedala abanmanin tadini bir kez alan insanoglu, mesela ben, hele bir de onundeki arabayi cok sik hareketle gecmisse, viraj cikisi olabilecekleri umursamaz hale gelebiliyor.
Uzun pantalonun, kapali ayakkabilarin var, besbin derece gunesin altinda alev almaz ceketi de giydin, eldivenler, boyunluk tamam, hirsiz maskeni de taktin, bi dur. Kaski basina gecirmeden etrafina bak. Dangil dungul adam var mi. Yok mu, o zaman ikinci kere bak: cinli var mi? Varsa ve yarisdisi birakamiyorsan arac numarasini kafana not et... Not ettigin numarali arac pistte er gec etrafinda belirdiginde en uzak koseye kac. Kacamazsan ne mi olur? Sen saatte 50 mille aldigin virajda savrulan direksiyon hakimiyetini yeniden kazanmaya calisirken birden onune, artik viraja nasil girdiyse fir donup ortada kalan arac cikar. Aranizdaki takip mesefasi degil seksensekiz, hay anani demeye firsat veremeyecek kadar kisadir. O saatten sonraki fren ve iskalama cabasi, olsa olsa, kazaya on yerine titanikvari sol govdeyle dalmayi mumkun kilar. Gum..... Yok yok iyiyim ben. Valla bisey olmadi. Surayi carptim gecer birazdan. Ben devam edeyim. Yok etmiyeyim. Cekiliyorum ben. Nefes alinca aciyor evet. Gulunce de. Guldurmeyin yaw. Ahahaaaaaggghhh..... Seyy, gokartta koltugun kenarina carptimdi. Rontgen tisortle cekiliyormus yasasin. Bir ki uc dort bes alti yedi, iniyoruuuuuz asagi evet gordum catlagi. Gulerken ve oksururken neden yastiga sarilmam gerekiyor hemsiranim? Oy oyyyy oy. Vicodin mi icicem? House'in ilacindan bu heyyoo!

Okura not: Arac koltugunun kaidemin iki kati genisliginde olmasi, carpma sirasindaki hasarin sebebi olabilir yoksa herkes spin atar, atabilir, atmalidir...

Annemi taniyan okura ayrica not: aman diyim, ses cikmasin, hayat su halimde yeterince zindan.

16 comments:

Sanem said...

Cok gecmis olsun Morkoyun :(

Anonymous said...

ayy, tam da bugün trt'de go kart programı vardı, iki müzisyenle. viraja girerken sakın fren yapmamazlık etmeyin, yoksa spin atarsınız, biri size çarpar, siz birine deyip durdular. yerin sahipleri de emniyetlerini anlatıp durdular (kemerin var mıydı?). bana demiş olsaydın bak, go karta gidicez diye, aman viraj derdim.
çok acımadan geçer umarım.

emelo said...

cok gecmis olsun, ben de cok seviyorum karting yapmayi, ama iste bazi denyolar yuzunden isin keyfi kacabiliyor!

Cok gecmis olsun, kaburga catlagi cok bela bir seydir, umarim bir an once duzelir..

Anonymous said...

7. prizolana üzüldüm. çok geçmiş olsun.
bir de "kitap" bitti mi? sevdin mi? oralarda da hemen satılıyor mu öyle?

günlük süt said...

Annene ne gerek var kızım, ben şimdi sana saymaya başlıcam annemsi sızlanmalarımı zaten, mümkün olan en ince perdeden hem de!! Ne yapalım, ben de sevdiklerimin başına bişey gelince ilk önce onlara kızmayı kendi annemden öğrendim. Dikkat et kendine, aman diyim. Bu arada jüri geçti, vücudumun dörtte üçünü ortamı nemlendirmek için kullandım ama geçti :) Şimdi de doktora adı altında aynı hayata devam. Ah bi de şu bloga elim gideydi. Hasta ziyareti kısa olurmuş, hadin geçmiş olsun morkoyunum!!

EKMEKÇİKIZ said...

Ayy! Çok acır o. :((
Geçmiş olsun.
:)

velinkam said...

Böyle şeylere gülünmez tabi ama gülerek okumadım dersem yalan olur...Kendi go kart durumlarım aklıma geldi:)Şnsan o kaskı takınca mıdır nedir içindeki garip şeyle tanışıyor hele o virajlarda gaza basmak :)) geçmiş olsun....

sunrise said...

Cok gecmis olsun. Ben de pek ozeniyorum o ise ama simdi gozumu korkuttun.

Bizde de dis ameliyatindan kalanlar var, bagimlilik yaparsa ara...

kekvekahve said...

Seni yaramaz koyun...:)

geçmiş olsun.

MorKoyun said...

Iyi dilekler icin tesekkur ederim.

Simon, kemerim yoktu, zaten olsa ne kadar korurdu emin degilim. Sonucta kullanilan market arabasi degil, tehlikesi ve eglencesi malum. Benimkine sanssizlik diyelim.

Sagol Emelo, catlak degil kirikmis, dusman basina. Yaziyla kimseyi korkutmak istemem. Fazladan dikkatle daha keyifli olabilir.

Kitap buralara gelmedi daha Beyhan, ilk ve ikinci cumleyi o kadar cok duydum ki cumle icinde kullanmadan gecemedim. Kitap yorumlarindan kacinmak icin cok caba gerekiyor:)

Tebrik ederim Gunluksut, sag saglim atlatmana sevindim:) Doktoraya devam kararindan once keske bi gorusseydik;) Anneme kizmayacagina ve uzulmeyecegine dair and icirdikten sonra soyledim, proplem yok:)

EkmekciK., bilmedigim bisi soyle bana, mesela alternatif tip onerileri?

Ebrucuk, sagol, evet kasktan sonra bir ben cikti benden disari sastim resmen. Sozde ne hiz ne de yaris sevmezdim. Kuyruklu yalanmis..

Sunrise, dikkatli olman yeterli, hala cok eglenceli oldugunu dusunuyorum. Bende 20 tane var, seker gibi de advil yiyorum, bitince kapinizi calarim:)

Sagol kekli kahve..

ruhdagı said...

çok geçmiş olsun.
kaburga çatlağına sıcağıyla ekmek çiğneyip koysaydın desem bilmem faydası olur mu :)

Sevgiler.

MorKoyun said...

sevgili Ruhdagi, tesekkur ederim. sicagina da sogugunu da ekmeklik hali kalmamis, resmen catirdamis:) belki bu saatten sonra sut icmek filan iyi gelir, ne bileyim, cinlilere soracagim bir kosu, kesin bir careleri vardir..

MM. said...

aman yarabbiii! geçmiş olsun!

egemavisi said...

Büyük geçmiş olsun. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileklerimle.

B5 said...

!!!!!!! Buyuk gecmis olsun sana. Bunlar tehlikeli sporlar...
Acin cok olmaz umarim :((
Iyi bayramlar

Anonymous said...

çok geçmiş olsun...