Sunday, April 01, 2007

sordum sari cicege


gelisiguzel cayirlarda acan bu zipciktiyi yillar yili gozum bir yerden isiriyordu. her sene zamani sasirmadan, hem kimse acmaya cesaret edemezken ciceklerini fora etmesine hem de iki gun oncesinde atistiran karin mevsimin son sogugu oldugunu bilmesine hayrandim. adi daffodil dediler. sulalesine toptan narcissus denirmis. isim babasi Narkissos kendi suretine askiyla dunyadan gocen tarih kisisiyken bunca basina buyruk tavir kalitimsal olmali, yoksa gunese sirtini donmeyi hangi polen sahibi goze alir ki?

resimdeki sarisina bu sabah arka bahce yesilliginde rastladim, makinamla yaklastim iki uc pozdan sonra tanis olduk. bizim nergisin halakiziymis. hismi gibi parfum sevmez dogal sarisinmis. havalar isindi mi paskalya (easter) torenlerini baslatir, bahar geldi haniiim demeye kimsesiz cayirlara dadanirmis...

(narsist demisken, siz mütevazi kelimesinin son harfindeki noktanin onemini farkeden azinliktan misiniz?)



9 comments:

Anonymous said...

Sen uyurken, ben buradan sana

"Heidi...Haaaaaaaydiii...Dan do leskos ame neeeee kiii..Haydi...Haydiiiii...."

demek istiyorum.

Selen said...

Easter da geldi demek.. Zaman ne çabuk geçiyor yahu.. Bu arada el işi çalışmaların harika canım.
Sevgiler

MorKoyun said...

Pofit'cim Isveccene hayran kaldim, hangi ara kaptin:)) Ne diyor acaba gufte?

Tesekkurler Selen'cim, evet Easter bu haftasonu olsa gerek, etrafta seker, tavsan, yumurta ve benzeri figurler cogaldi:)

Sanem said...

Çiçek çok güzel de ben asıl arka bahçeye taktım. Boydan boya arka bahçe mi şimdi burası? Insanin yuvarlanasi gelir baktıkça. Çimler de yeşermiş, bizim burada daha kuru ;)

YOK Kİ said...

sanem gibi ben de arka bahceyle ilgili yazacagim. sahi oyle ucsuz bucaksiz yemyesil bir arka bahcen mi var senin? cicek harika, fotograf harika ama ben arkadaki detaylari gormek icin ugrasip durdum. ne guzel bir yermis...

Berceste said...

Bir de adı sahiden zıpçıktı olan çiçek var bilir misin onu da? Nergisler çok güzel çooook. Bayılıyorum ben onlara... Bahçeden selam söylediler bizimkiler de sana!

MorKoyun said...

Merakli kofteciler icin ucsuz bucaksiz arka bahcemizin resmini bir ara ekleyecegim:)) Cimlerimizi okulun 'disari alan aktivite sahasiyla' paylasiyoruz ama bu cayirda yuvarlanmamiza, mangal yakmamiza, top sektirip cift kale mac yapmamiza engel degil:))

Berceste, cicegin adini biliyorum ama kendisini gordum mu emin degilim, bu isim en cok bir cicege yakisir zaten:)) Nergisler konusunda fikirbirligine varamayacagim cunku allerjim var. Bir demet bildigimiz nergis beni nakavt etme yetenegine sahip, kokuyorsa yaklasmam ama selamlarini alirim:))

Berceste said...

Merak ettim şimdi, bu bütün çiçekler için mi geçerli, nergisler için mi? O arka bahçedeki oyuncaklarla da oynamanıza izin var mi? Ben gözüme kestirdim de!

MorKoyun said...

Ne mutlu ki ciceklerden sadece nergis ama listem uzun:) Zaten nergis fakli kokar, agir ve saglamdir kokusu digerlerine gore.

Oyuncaklar kullanima acik ama daha zevkli olarak ozellikle haftasonu sabahlari erken vakitte uzerinde ciglik atarak sallanan tirmanan yuvarlanan insanlari mutfak camindan sapanla vurulasi kivama getiriyor. Yaz gelsin deneme atislarina baslayacagim:))