Tuesday, July 10, 2007

Ratatouille



hem Pixar hem Disney. hem eglenceli hem cok komik. gurme seflik hayalindeki yetenekli sicanin hikayesini, gida muhendisi tavsiyesiyle, izlemeyen kalmasin... Sef Auguste Gusteau der ki: Food always comes to those who love to cook.

18 comments:

HMF said...

ya petrilerden, laboratuvar laflarindan hep merak ediyordum ne yaptigini..sonunda muradima erdim gida muhendisi oldugunu ogrenerek:)bizim de gida laboratuvarimiz var, bekleriz..heyyowww..:)

Herbert said...

bütün gıda mühendisleri böyle demek ki. benim gıda mühendisi arkadaşlarım da deney yapıcam diyip hawking edalarıyla labratuara gderlerdi. halbuki biz biliyorduk içerde tahin pekmez karıştırıp enginar doğrayacaklarını :))

Kaan&Canan&Atilla said...

sevgili komsucum, ne zamandir firsat bulup bir merhaba diyemedim. ama ayda iki uc kere girebildigim kadar internete girip sayfani ziyaret ediyordum. Ama artik daha sik olacak sanirim, calisma hayatina alistim sayilir :) Filmi gercekten cok begendik biz de, sevgili tocam bir sican bu kadar mi seker olur diyerek filmi ozetledi :)) kisa zamanda gorusmek uzere..

Berceste said...

Burnunu sevsinler onun :)

Anonymous said...

simdi adini burda anmak istemedigim bir mufettisin yemek yapisina cok sahit oldum. yemege yaklasimi, telasi,titizligi, felsefesi tipki Ratatouille...

Blog Jandarmasi - Gecici Boston Valisi

Anonymous said...

adını vermek istemediğim demek istemişim. "anmak" olmuş... aynı anlama gelmiyorlar tabi.

Blog Jandarması

Aslı Cin said...

Doğru, Pixar, Disney'in her animasyonu harika oluyor. Oğlum izlemese de ben çivileniyorum başına.

gezicini said...

en alttaki Eyfel kulesine bakana bayıldım, pek şeker :-)
sevgiler
gorki

Anonymous said...

Yav ne deyim sizin gibi animasyon seyreden insanlar benim gibi realistlerin basina bela, bu haftasonu zorla Transformers'a goturuldum, bu filme de gitmekten korkuyorum, bir de Harry Potter gelmis, benim cilem ne zaman biteceeeeek! Boyle filmlere 12 yasin ustundekilerin girmesini yasaklamalari lazim. sulucan

MorKoyun said...

Hemen cevap yetistirmeliyim zira biri gida muhendisligine digeri animasyon filmlere yonelik iki onemli saldiri var yorumlarda:))

Hidroksicim yoksa senin isim de bu laboratuardan mi geliyor?:)Ben CVmi yolluyorum, begenmezsen dovucu Emrah'a birakirsin;)

Herbert'cim, yorumundaki ince alayi dikkate alarak yeri geldiginde tahin pekmez karisimi deneylerinin de hayat kurtarabilecegini anlatmak isterim sana, belki sonra:) Ben de zaman zaman atom boluyor edasinda yakaliyorum kendimi verdigim emek, harcadigim zaman ve ciddiyetim acisindan, guluyorum, ama enginar da kessen, tahin de pekmezlesen doktora insani ister istemez bu hisse yonlendiriyor:)

Komsucum nerlerdesin yahu? Evet calisma hayatina atildigini okudum, hayirli basarilar diliyorum sana, yolun duserse hala kapim acik sirin koyumuzde;)

Bercestecim, artik sican, fare ne gorursem sevip oksayacakmisim gibi geliyor bana:)

Boston valisi anladik biz seni:) Haklisin o mufettis cok titiz ve ciddi yaklasiyordu yemek pisirme aktivitelerine ve hatta kaynana, mufettis ve benzeri lakaplarini da bu yuzden aldi:)

Asli'cim bu filmler cizgili olsa da hedef kitle cocuklardan cok buyukler bence de:)

Gorki'cim, cizimlerin tamami mukemmel filmde;)

Eveeet Sulucan:)Birincisi Transformers'in seyirci kitlesi 86 ve civari dogumlu erkek cocuklari, yani o robota donen minik arabalarin patlama yaptigi donemin ilkokul cocuklari. Filmin cok iyi olmasi gerekli degil bu cocuklara, isim yeterli ve gayet bastan cikarici. Dusunsene zirt pirt savastirdigin zimbirtilar dile gelmis, canlanmis filme dusmus izlenmez mi? Ben izlemem ama izleyeni cok.
Ama bu sican dahilindaki kimi animasyonlar bebelerden ziyade buyuklere. Espriler, mimikler, jestler, gondermeler her sey yerli yerinde:)
Harry Potter davasi ayri:) Kitaplarina bayilip canlandirmayi merak eden gider, okumayip gundem takip etmek isteyen gider, gobekli BruceWillis yerine fantastik aksiyon izlemek isteyen de gider. zaten surda son kitabi bekliyoruz, olucek diyorlar Harry'e, dunya gozuynen sen de bir git de gor kardesim:))

HMF said...

super olur valla..ne zaman istersen:)

Daphne said...

Açım :(
yollasana bana şu gurme şefi..

Daphne said...

ayrıca ben sana ne demiştim...bu hafta yapılacaklar arasında animasyon film izlemek var mıydı?
:P

Goddess Artemis said...

Çok tatlılar, hemen bir şekilde izlemeliyim bu animeyi, hemen hemen! ;o)

MorKoyun said...

Defnecan gonderirdim ama bu oburlukla sefi de yersin sen:)

Hemen izlemelisin Artemis:)

Anonymous said...

Fırsat bulup bu filme gidemediğim için çok üzgünüm.DVD sini bekleyeceğiz artık :(

Fanfan La Tulipe said...

rat-a-too-ee amerikalilar icin ;)

MorKoyun said...

Meltem, bu film klasik olacak gibi bir his var icimde, DVD her eve lazim, bir kac kez izlenecek filmlerden, unuttukca, bunaldikca:)

Vaayy, Fanfan:) Ben, ver kizim iki bilet fareye cumlesiyle telaffuzdan sakinmistim oysaki:)
I hate to be rude, but, we're French..
(filmden replik;))