Tuesday, September 11, 2007

Seyir defterimden - Agustos 23, 2007


Erkek tarafinin evi, musait bir yer
Ev ev degil Kemeralti carsisi. Uc oda bir salon, bir balkon, bir mutfak, bir koridor ve bir banyo mutemadiyen insan dolu. Ev ici hareket tamamen difuzyon prensibine dayali: metrekareye dusen kafa sayisi oda ust limitini asiyorsa bosluklara ak. Kahvalti ve yemek saatleri gunun en eglenceli vakitleri. Asla tam kadro masaya oturmak mumkun degil. Karnini doyuran sekiz kisi hanedanini secerek masadan ayriliyor, sonraki sekiz tabagini dolduruyor. Yemekler kazanla da pisse, tencereyle de masaya gelse o ogune pisen o ogunde bitiyor ve herkes doymus oluyor. Bereket denen boyle bir sey olsa gerek...
Bir gun onceden ertesi gunun hela mesguliyet plani yapiliyor. Aciliyeti olanlar maruzatlarini belirtiyor, soz konusu aciklama ahali heyetince uygun gorulurse oncelik maruzat sahibinin oluyor. Gun isigindan yararlanilan saatler suresince bir normal+bir acil durum banyo kullanim hakkinda pratiklik ve islevsellik sart. Zira zaman asimi kapinin disindakiyle iceriden gereksiz muhabbete girme durumu yaratiyor ki sifonun kamufle edemedigi desibeller, acik duran apartman boslugu penceresinden, 24 daireli apartmana canli yayin imkani sunuyor... Sifon demisken, annemin asiri hassas su tasarruf polikasi geregi iceri yerlestirdigi kallavi siseler, hazneden bir bahar esintisiyle serpistiren yagmur siddetinde su gecisine izin veriyor. Su goturmez gercek dedikleri de bu olsa gerek...
En hakiki eglence yatma zamani basliyor. Insanlar odalara pay edilip yastik pike carsafli lojistik destek saglandiginda annemin yuzu guluyor. Misafir guruhunun neseli ve paylasimci tabiati aksi durumlara mahal vermiyor. Umulan degil bulunan kabul. Cekirdek ailesiyle yuzyuze dakikalara, odasina, esyalarina, sehriyeli pilava hasret ben bile degistim. Yeniden evin kiziyim. Bulasik makinasi bosaltir, bos zamanlarimda pecetelige pecete katlarim. Keyfim yerindeyse koridoru bile viledalarim...

(resim 3 yas civarlarindan, ondeki bisiklet ben arkadaki agabeyim, oklu olan da sicagindan muzdarip oldugum Izmir gunesi, sacimdan savrulanlar ustumuzden gecen kusun halt yemesi mi benim incilerim mi yoksa damlattigim ter mi ayirt edemedim)

10 comments:

HMF said...

abla 3 yasinda belliymis senin nasil guzel cizecegin..allahim!!ne hayal gucu:)

not: ev bayaa kalabalikmis bee..iyi sabredip durmussun..

evinkedisi said...

İşte, benim kız da böyle olacak! 3 yaş resminden herşey anlaşılıyor :) Ben yine geldim de, yine bir şeyler yazayım ses vereyim dedim :)

sunrise said...

ya ben de o evde olmak istedim simdi. bizde evlenecek kimse kalmadi, buyuk yok, akrabalar darmadagin, herkes birbirine kus. sen bizi dugunune cagir en iyisi, olur mu?

Sanem said...

Trabzon burmasi, Sila tokasi ve muhtelif camasir icerikli bohcamiz hazir, kiz tarafina geldik gelicez.
Ellerinizden operim
K.

MorKoyun said...

Konusarak anlattigim yetmiyormus sanirim cizerek de tamamliyormusum eksikleri, iste 7siyle 70i meselesi:) Kalabaligi dondugum ilk gun ozledim be Hidroksi:)

Iyi ettin kedi kardesim, ben musait oldukca laf yetistiriyorum yorumlara:) Bilincli anne babalara hastayim ayrica. Ben 3 yasinda su resmi cizmisim ama taa ilkokulda en sevdigim resmimin Japonyaya gonderilmesiyle sevinmisim anca. Resimden ses seda yok tabi. Hala ilkokul cocuklarinin resimlerini gaspeden Japon resim mafyasi var mi acaba?

Olur tabi Sunrisecigim ama bikac yuzyil beklemen gerekebilir sakincasi yoksa. Ha ben bekleyemem dersen damadi da yaniniza katin gelin, hem kiz hem erkek tarafi olmak kadar fiyakali sey yok su dugun piyasasinda:))

K.cigim onlar artik demode biz yeni liste hazirliyoruz. Hem kiz evi naz evi. Yeni listede ne var dersen ben bilmem beyim bilir:))

evinkedisi said...

Bence de...Ufaklığın saklanmaya değer tüm resimlerini dosyada saklıyorum ben. Toplam dört dosya doldu, hergün başka bir dinazor ya da ağaç detayı ekleniyor. Aslında, hepsini scanner'dan geçirmek var ama daha o makinalar çok yavaş çalışıyor yahu! Ya da bizimki mi öyledir nedir. Dosyaya koymak daha bir kolay, pıt aç yerleştir kapat :)

Daimi müşteriniz Evin Kedisi :)

cinar said...

ay bayıldım ben bu bloga. resimler süper ötesi :) ev mev hepsi fasa fiso. o anlatımın güzelliği :)

MorKoyun said...

Hosgeldin Cinar, begendigine sevindim, tanistigimiza da:) Gorusmek uzere...

k.i.s.d. said...

Abinin gözğnğ ne kadar da büyük çizmişsin:)

Çok süper

MorKoyun said...

Icine gozbebegi sigdirmak icindir belki, belki de kedidir kedi:) Nerden biliyim o an ki halet'i ruhiyemi:) Bak kafamdan sacilanlara bile henuz anlam yukleyemedim:))