Wednesday, October 31, 2007

gunlukle sohbet


  • Ceni (evarkadasim) bugun kendine cay demlemis. Benim porselen demlikte, demlik posetle. Dun de eve alisveristen bir kutu hurmayla dondu. Tarhana corbasi ve nohut yahnisinin tarifini aldiginda bu kadar endiselenmemistim.

  • Masamin altinda bir koli satsuma mandalin duruyor. Kendimi tenefuse cikarip, bir dilimi once zarindan ayirarak, bir dilimi kosesinden isirip once susuz birakarak, son dilimi beyaz porcuklerinden ayiklayarak yerken, zaman ve anilar film seridi gibi geciyor. Kabugunu ikiye bukupte fistiricak goz olmayinca mandalinin de tadi olmuyor. Basparmaginin tirnagini mandalinaladigina degmiyor inan.

  • Kucukken herkes mandolin kursuna giderdi. Ben gitmedim.

  • Ne Ahmet’e ne Necdet’e tahammulum yok artik. Hepsi gitsin Aksak geri gelsin. Cinarsiz ve Mavisiz. Maide kalabilir. Komsu teyze baska diziye kacmis, annem mi ne, o da geri gelsin.

  • Annem zirp pirt telefon edip nasil oldugumu, ne yaptigimi soruyor. Dunden beri degismedigini soyleyince kusup kapatiyor. Bir sonraki telefona kadar. Sabirli kadin vesselam.

  • Saydim, dokuz aydir sac kestirmemisim. Az biraz sakalla UgurTutuneker'e benzeyebilirim.

  • Iki gundur belim tutuk. Ekvator bolgesine sardigim sicak tutucu katmanlar sayesinde Husmen agamsi gorunum ve salinim icindeyim. Sabah saglik merkezini aradim. Oturamiyorum dedim hemsireye. Advil ic sirtustu yat dedi. Tesekkur ettim. Bol sivi alip dinlen’li grip versiyonunu aratti bu seferki recetesi.

  • Opitimi* baslatin dedim. Illa form dolduracaksin dediler. Hem bir suru is hem masraf. Biktim yeminlen dunyevi islerden. Ikinci kattan uzatmaya yetecek saclarim var Pirens efendi. Sari degil ama kahverengi. Sen diyorsun imkansiz.

  • Ben diyorum, Halovinimis bugun. Nerde o eski cadilar, kostumlu sapiklar, bayramlar. El opup seker istemeye kapimizi calan tek velet yok. Seker de yok aslinda. Mandalin var.

*OPT (optional practical training): Ihtiyari uygulamali egitim. ABD'de bir yabanci ogrencinin, egitim aldigi dal uzerinde pratik bilgi edinmesi icin mezuniyetten itibaren baslayan 12 aylik calisma hakkidir. Kaliciysa, sure bitene kadar is bulup ogrenci vizesinden calisma vizesine gecmesi gerekir. Is bulunamazsa evdekilere dolmalari sarmaya baslamalari icin talimat verilir.

16 comments:

gezicini said...

opitimi başlatın ne demen? kusura bakma cahillik işte :-)
gorki

müzi said...

oopiti piiti... :))

Mor koyun, sana bol sanslar opiti'de. umarim kucukken oynamissindir da simdi zorlanmassin.. :)
sevgiler

HMF said...

:)hihihihi

Tuba said...

Bunalimlardayiz galiba:)). Yemek yap. Ben tezimin basindan sonuna hep yemek yapmistim. Gerci o kadar yemegi yedirecek adam bulmak da zor olmustu o donemler de:)).Bunlar da gececek...Sonra baska bunalimlar baslayacaaaaakkk...Once opitini baslatacaklar, sonra H1'nini, sonra greencard'ini. Uffff ben bile yoruldum. Hadi kolay gelsin diyor ve kaciyorum.

Sanem said...

olur olur hepsi olur gider.

ayçobanı said...

Ceni ile bizim Liz'i tanistirmak lazim. En son kahve fali salliyordu!!! O salliyordu da, Türk kizlar da "bana daaaa" nidalariyla fincanlarla pesinden kosuyordu...

Hüsmen Aga görüntünden carcabuk siyrilman dilegiyle. Calisma sandalyen biraz rahatsiz mi?? Saniyorum vaktin en cok orda geciyor??!!

Anonymous said...

Derin nefes alasin Mor Koyun, burundan al agizdan ver.Opitiyi baslatmama tas koymaya calisan ofis gorevlilerine kafa atmamak, mezuniyeti yakmamak icin zor tutmustum ben de kendimi.
Beline acil sifalar.Eli becerikli rummeytin Ceni'ye bardak cektirmeyi ogretsek beline bi faydasi dokunur gibi dusundum, bilmem sen ne dersin.

sunrise said...

Benim koca diyor ki, 'eger isterse OPT veren yerde tanidigim var, bir yardimi olur sanirim'. Eger acelen varsa bana bir mail at olur mu?
Buraya mail adresi giriyor zaten, gorursun. Oldu mu sekerim? Sakin canini sikma boyle seyler icin..

EKMEKÇİKIZ said...

MorK.cığım, çok sıkılıyorsun sen. Anlaşılan bu nedenle de kendini kasıp belinden hareket yeteneğini kısıtlamayı seçmiş vücudun.

Ben sana "Bıçak Sırtı"nı önereyim. Aksak yoksa da senaristler aynı.
Denemeye değer.:)

k.i.s.d. said...

Ceni ye kısır yoğurmayı da öğret pls ltfn tşk.

İşyerinden blogır yasaklndı moru koyunum. Hftaiçi sana yorum bırakamayacağım, yokluğumda kendine iyi bak.

Bi de ergonomik bel yastıklarından kullanmanı tavsiye ederim.

stickman said...

mandalinayı öyle garip şekillerde yiyen benden başka kimsenin olmadığını sanırdım, varmış. Artık mutluyum ve mandalina yicem.

MorKoyun said...

Cahillik de ne demek, ben de yeni ogreniyorum:)
Muzi, en son o tekerlemeyi ogretmeye calistigim cocuk, bizim onlar yuzunden bitlenmedigimizi soyleyip icli icli aglamaya yuz tuttu:))
Gul bakalim Hidroksi:)
Sagol Tuba, az cok biliyorum basima gelecekleri ilerliyorum adim adim:) Ben yemek pisirme asamasini gectim, suan sinir kupuyum:)
Evet evet hallolur, Sanem;)
Bildin Ayca, calisma sandalyem fena degil ama bu nezalet mutfak sandalyesine tunedigimde oldu. Mutfakca calismak bozuyor insani, her yonden:)
Bardak cektirmek hic aklima gelmedi, bel nesil cekilir acep diye bir an dusundum ama:))Nefes aliyorum derin derim, veremiyorum gaz oluyor:))
Sunrisecim,OPT islerinin de boyle yurudugunu ogrenmis olduk sayende:) Normal zamanda gelmezse hamili kart icin basvururum size:)
EkmekciK.cigim, SelimResat beyin sesi, en cok da Nisan-Alili sahnelerde baslayan muzik icin izliyorum caktirmadan, ekrandaki dosyalarin arkasindan:)
Delicim evde yapsam kesin kapar ama kisir ve mercimek koftesinden sorumlu insani baska eyalete kaptirdik. Yiyemiyoruz artik:) Yoklugunda muhim bisi yazmam merak etme;)
Afiyet olsun Stickman,ben de blog okumaya baslayali yalniz olmadigimi biliyorum:)

Moonish (moonsun) said...

Cok gecmis olsun Mor Koyun, uzun zamandir gelip gidiyorum sessizden ama bel agrisi diyince bir gecmis olsun diyeyim dedim... bilirim masa basi sendromlari bunlar :((
Coook gecmis olsun :)) Sevgiler.

MorKoyun said...

Sevgili Moonsun11, cok tesekkur ederim, iyi ki ses verdin, blogunu kesfettigime sevindim:)
Bi musayit zamanda daha uzun okumaya gelirim;)
Sevgiler

Moonish (moonsun) said...

Ben de beklerim seni her zaman sevgili Mor Koyun :)
Bu arada sayfani sayfama eklesem kizmassin umarim :)) Bazilari istemiyor, ben de sorayim dedim :))

MorKoyun said...

Buyur linkim senin olsun, lafi mi olur?:) ben de template'i ilk kucalayisimda eklerim seni kaybetmem:)