Tuesday, September 23, 2008

ilk defa kiranlar icin kaburga


Cumartesi'den beri hayatta en korktugum sey hapsurmak. Allah korusun dunyanin sonu gibi birsey. Korkumun sebebi biraz da acil servis hemsiresi. Oyle bir anlatti ki yapmam gerekenleri. Yok yastiga sarilmadan oksurursem kemik disari portlermis, saat basi derin nefes almazsam cigerlerim nem toplarmis, enfeksiyon kaparmisim, bir suru korkunc olasilik. Bu insanlarin huyu boyle biliyorum ama el insaf...
En az duydugum aci kadar sinir bozucu sey varsa o da insanlarin 'yok canim, kirik olsa yerinde duramazsin' demesi. Bir kere yerimde durabildigimi nerden biliyorsun bu bir. Iki, sana yalan borcum mu var? Ha kirik degildir cabuk gecer diye teselli amaci guduyorsan o zaman da beni bos yere umitlendirmekten cezalisin, sus. Derin nefes alip uce kadar bile sayamiyorum, inat etme....
Resmen kirmisim, sabahki doktor onayladi. 6 hafta kadar bagrima bastigim yumusak yastigimla yekpare yasamaya devam edecegiz. Yastigimin ustunde hayat guzeldir yaziyor. Simdilik beni ikna edebildigini soyleyemem.

32 comments:

ycurl said...

Cok gecmis olsun mor koyunum. Kirik kotu bir sey bilirim. Dikkatli ol. Acil servis hemsiresinin dedigini de bosver. Umarim iyi bir doktor bulmussundur. Yeniden cok gecmis olsun.

Anonymous said...

Gecmis olsun!

Guzelce dinlen!

FİGEN KARAVAŞ said...

Çok geçmiş olsun.
Acil sifalar diliyorum, bir an evvel o yastıktan kurtulman dilegiyle...

sevgilerimle,

Figen Karavaş

91 said...

insanların varlığının farkında olmadığı şeylerin başında kaburga kemikleri ve sırt kasları geliyor, ama en ufak hasarda ne kadar önemli oldukları çıkıyor ortaya. iyi bak kendine ki en kısa zamanda ayaklan. çok çok geçmiş olsun.

Ebruli said...

Cok gecmis olsun. Umarim en kisa surede iyilesirsin. Allah kolaylik versin...

Agri ya da aci esigini olcen bir cihaz varsa aslinda ispat icin bu cihaza girmek lazim. Herseyi bilirim, anlarim diyenler var ya; onlara ispat olsun diye. Boyle bir cihazi icat etmek istedim birden, simdi!..

Goddess Artemis said...

Ay ay ay, çok geçmiş olsun Mor Koyun! İyice dinlen...

La Loba said...

Geçmiş olsun. İyi dinlen, tez zamanda ayaklan.

Aydan Atlayan Kedi said...

Çok çok geçmiş olsun... dilerim en kısa sürede iyileşip eskisinden çok daha sağlıklı olursun...

cinar said...

Aa çok gemiş olsun Mor Koyun. Kaburga kırığı alçıya da alınmıyordu yahu, nasıl dayanıyorsun hakkaten? :(

Rahsan Collyer said...

Çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşirsin. Sevgiler...

Simon said...

Inanmam. Turkiye'de mi uretilmis yastik gercekten??

burcu said...

cok gecmis olsun!

pinik said...

geçmiş olsun :(

Anonymous said...

cok gecmis olsun. cok. bi daha yapma gokart mokart. otur oturduğun yerde koyun koyuncuk. senin herbir kemigin bizim icin cok muhim. cunku seni seviyoz. sessiz cogunluk.

Anonymous said...

geçmiş olsun morkoyun.

yazdıklarından zor bir şey olduğunu anlıyorum. yani yapman gereken de yastığa sarılmak!!! nutella yemek, bisiklete binmek, yap-boz bitirmek gibi bir tedavi önerseler yine neyse ama.. yastığa sarılmak olmuyor tabi. öte yandan sıradan bir kırık olmaması bir ayrıcalık da vermiyor değil. millet kolunu bacağını kırar, sen kaburganı kırmışsın. bunun da bir havası yok değil.

kraliyet akademisi doktorları emrindedir. haber vermen yeterli.

geçmiş olsun.

aşağı troy dükü

dide said...

en sıradan cümledir "kırık olsa yerinde duramazsın" hatta küçükken ben bu işi abartmıştım. düşüp oramı buramı çarptığımda yerimde durabiliyo muyum diye kendimi kontrol ederdim. eğer durabiliyosam oynamaya aynen devam :)
bu yüzden elimde, bacağımda kırıkla oyun oynadığım olmuştur.
çook geçmiş olsun sana da:)

pinomino said...

coook gecmis olsun!!!
umarim kisa zamanda iyilesirsin mor koyuncuk..

siyahlale said...

Geçmiş olsun. Umarım kısa sürede iyileşirsin. Doğum günün bu yakınlardamıydı ne? İyileş de biran önce kalk ayağa. benimki dündü:)) cafecihan Sibel

Moonish (moonsun) said...

Sevgili Mor Koyun,

cok cok gecmis olsun, insallah cabucak iyilesirsin...

Anonymous said...

Aaaaa MorKoyuncan!!!

Cok gecmis olsun, uf olmussun. En kisa zamanda agrilarin dayanilabilecek seviyeye inmesini soona da hemen gecmesini diliyorum.Yastiginla samimiyetin en kisa zamanda azalsin issallah... O arada azicik House kafasi yapmanin bi zarari olmaz diye de dusunuyorum.

Punto said...

Geçmiş olsun dileğinde geç kalmışım. Umarım şimdi daha iyisinizdir.

Kedi Narnia said...

bir insanın kaburga kemiğini kırması hakikaten kötü birşey olsa gerek

çok geçmiş olsun...

birde tesadüfen buldum bu bloğu hoşuma gitti... banada beklerim :)

MorKoyun said...

Cok tesekkur ederim, iyi dileklerin de etkisiyle gecti bile. Bir de tek tek cevap yetistireyim...

Ycurl, o kadar da kotu degil aslinda, alistik birbirimize:) Kac tabletin ne yapacagini ve hangi sekilde acimayacagini ogrendikten sonra kolay..

Salincaktakikisiler, dinleniyorum, omru hayatimda ilk kez selebriti kostumlerine yorum yapan renkli resimli dergilerden aldiysam sebebi biraz da sensin. daha dogrusu blogun:)

FigenKar, yeni bir yemek blogu daha kesfettim. Tarif okumaktan cok hoslandigimi soylemis miydim?:)Gorusuruz, sevgiler.

91, aslinda ben kaburgadan habersiz degildim tam olarak. Yani sayilir mi bilmem ama kaburga dolmasini da, pirzolayi da cok severim, onemserim:) O yuzden kirigin yerini elimle kirmis gibi bildim.. Neyse iste..

Ebruli, soz konusu alet konusunda biraz dusunmeliyim yorum yapmadan once:) Gercekten de tekrar tekrar sorulan, 1'den 10'a kadar duydugum aci kac sorusunda cok tereddut ettim:) Bukulursem 8, nefesimi tutarsam 5, kemige parmak bastirirsam 9 dedim hemsireyi ikna edemedim..

Goddess, panik etme, iyiyim.
Laloba, amin.
Aydanatlayanke.,mumkunse yeniden esneyip gerinebileyim yeterli:)

Cinar, nasil dayandigimi muhtemelen bir sonraki yazida anlatacagim:)

Rahsan, tesekkur, sevgiler.

Simon, yok artik ne arasin Turkiye yastigi burda. Life is beautiful yaziyor, ben simult yaptim okura kolaylik acisindan, bir de bisiklete binen kus resmi var ustunde, mesaj kaygisi herhalde..

b., tesekkur.
pinik, sana da tesekkur.

sessiz cogunluk, yorumunuz beni ihya etti zira ben de okudugum bloglarda sessiz cogunluga katilmayi seviyorum. oturayim oturdugum yerde ama malum kirik oldugundan beri yerimde duramiyorum, bir sonraki yazi gezdim gordum yazisi:)

Troyduku, kendimi gercekten de cok havali hissediyorum ama lokantaya kafeye yastigimla gidince butun havam sonuyor. Karizmami geri kazanmakta zorlaniyorum zira kol bacak gibi degil hakikaten, neden yastiga sarilarak kahve ictigimi, kirik kemigin yerini ya da cantami neden yanimdakilere tasittigimi konusmadan anlatmak zor:) tesekkur ederim..

dide, koparttin beni kirik tespit tekniginle:)) Bu yerinde durmak konseptinin daha yakindan incelenmesinde fayda var ,artik sonraki yazilarda.

Pino, tesekkur ederim, kurban bayramina kadar hallolurum ben:)

Sibel, o vakit iyi ki dogdun, nice yaslara..

Munsan, tesekkurler, henuz kirk yorum olmadi ama telefon ve tekrarlarla birlikte 40 eder herhalde, iylestim bil.

Anterior, iyiyim ben boyle aslinda.Bir gece ansizin iyilesmiyecekmis sonucta, inkar ve isyan evrelerinden sonra simdi aliskanlik ve yer yer kirigi avantaja kullanmayi sevdim diyebilirim:) Henuz House etkisi gormedim, kismet..

Punto, tesekkurler, cok daha iyiyim. Yeniden turp olmak iicin 5 haftam kaldi.

Dolphinbl., ilgincmis, ben de yeni ogrendim. Hosgeldin, gorusuruz..

Ferhanca said...

Çko çok geçmiş olsun..
benim bilğim kadarıyla kaburga kırkları kendi kendine iyileşiyor malesef bir şey yapılmıyor..
iyileşene kadar sanada ızdıraplı günler geceler ah canım yaa gece nasıl uyuyorsun..
Ayrıca sormak istediğin bir şey olursa eşime sorarız kendileri kalp göğüs damar cerrahisi uzmanıdır..
Ben de yamaç paraşütü isterim yıllardır benim dr çok kızar bana ..ama denemeden de nasıl biliceksin daha doğrusu şanssızlık herkes yapıyor gocard denen şeyi..terar geçmişler olsun..

ruhdagı said...

Geçmiş olsun, tez zamanda hapşırabilmeni dilerim aynı zamanda güzel bir bayramda dilerim.

B5 said...

Kirsan yerinde duramazsin lafi pek kliselesmis galiba, ondandir o cehalet bosver.Kirmis da, fakinda olmayanlarla bile karsilastim :P...
Hmm epey bir sure dikkat etmem gerekiyor evet, 5 hafta? Diliyorum sonra anlatacak ani olarak kalsin sadece. Sevgili cömez Formula1 pilotcum :)

Anonymous said...

Gecmis olsun Morkoyuncugum.sana en kisa zamanda derin, acisiz agrisiz nefesler diliyorum.

sunrise said...

Ay canim ya, gecmis olsun sana bir kez daha. Cok feci olmus...
Bayramin da kutlu olsun bu arada, acilar icinde zevk alabiliyor musun bilemem ama...
Sevgilerimle

Anonymous said...

Gecmis olsun morkoyuncugum... Gercekten de cok uzuldumm:(

Yanliz bisey sorcam siz memlekette de gokart yapiyodunuz demiiii...:)

Sagindaki..

Demet said...

Gecmis olsun... Beterin beteri var, annemin de 2-3 tane birden kirilmisti bir zamanlar. Ne zor oldugunu biliyorum. Uyumak bile iskenceydi.Umarim kisa sürede toparlanirsin.
Ilk olarak nereden iz sürerek geldim hatirlamiyorum ama bir suredir blogunu takip ediyorum. Son bir aydir tatildeydim ve dönüp kaldigim yerden devam ediyorum simdi.
Sevgiler...

Anonymous said...

cok uzuldum bilgecim.
sende bu guzel ruh varken toparlanacaksin en hizlisindan.dilerim benzerini bir daha hic yasamazsin. sevgilerimle/teksas'lidan

Buketblu said...

macera arayışı insanın başına bööle şanssızlıklar getiriyo malesef ama sen kurtlu bi insansın pistlere iileşip iileşmez döneceğini düşünüyorum yine:)

geçmiş olsun morum koyunum!!!

mutlu kal!!!!